To je to što me zanima!

Serie A: Sjajni Sneijder srušio Udinese, porazi Rome i Lazija

Wesley Sneijder konačno je proigrao u ovoj sezoni. Dvama golovima nizozemski je veznjak u derbi susretu odgođenog 33. kola donio Interu pobjedu kod Udinesea 3-1
Vidi originalni članak

Samo je jedan gol ove sezone u Seriji A postigao Wesley Sneijder, no kako to obično i rade najbolji i Nizozemac je proradio kada je bilo najpotrebnije. Inter se pobjedom u Udinama kod jednog od izravnih konkurenta ravnopravno uključio u borbu za treće mjesto i Ligu prvaka. 

Nakon ranog vodstva Udinesea preko Danilla u 6. minuti stvari je u svoje ruke preuzela osovina Milito – Sneijder, te je na dvije asistencije prvospomenutog nizozemski reprezentativac u 10. i 28. minuti preokrenuo rezultat, da bi u 37. Alvarez postavio ispostavilo se konačnih 3-1. 

Jedan jedini gol u ovoj sezoni talijanskog prvenstva do sada je postigao Sneijder i to Atalanti još u listopadu prošle godine, dok je Diego Milito nastavio sjajan učinak od kako je na kormilu momčadi Andrea Stramaccioni. Argentinac je, naime, sa šest golova i današnje dvije asistencije izravno sudjelovao u 9 od 11 golova Intera. Pod vodstvom novog trenera Inter je osvojio 11 bodova u pet utakmica.

Novara iznenadila Lazio

Lov na trećeplasirani Lazio Interu i "društvu" olakšala je u prvoj današnjoj utakmici Novara koja je na svom terenu nadigrala rimske nebeskoplave 2-1 unatoč terenskoj inicijativi i više upućenih udaraca gostiju. Iako se praktički već oprostila od Serije A, jer za Genovom koja drži poziciju iznad crte i s ova tri boda i utakmicu više zaostaje velikih osam bodova 4 kola prije kraja, Novara je na nizu od šest domaćih utakmica bez poraza, dva su puta slavili, a četiri puta odigrali "nulu".

Fiorentina slavila u Rimu

Posrtanje gradskih rivala nije iskoristila Roma koja je još jednom pokazala svu svoju ćudljivost ove sezone, te je na Olimpicu u sudačkoj nadoknadi poražena od Fiorentine s 2-1. Gosti izgleda uspješno traže prvoligaški spas tamo gdje je to najteže. Podsjetimo nedavno su i na San Siru nadigrali Milan, a sada su u glavnom gradu zahvaljujući inspiriranom veznjaku Lazzariju također uzeli puni plijen. Lazzari je već u 2. minuti asistirao Crnogorcu Stevanu Jovetiću koji je utišao tribine svojim 14. pogotkom sezone u Seriji A. U nastavku je legendarni kapetan Rome Francesco Totti poravnao u 71., da bi Lazzari u prvoj minuti sudačke nadoknade još jednom šokirao domaće i donio veliku radost Firentincima. Bio je ovo tek drugi gol i prva asistencija sezone za Lazzarija, a poraz momčadi Luisa Enriquea "začinio" je Osvaldo crvenim kartonom u zadnjim trenucima dvoboja.

Napoli nije odustao od trećeg mjesta

U navedeno "društvo" koje želi na treće mjesto pobjedom kod Leccea uključio se i sada četvrtoplasirani Napoli. Pogocima Hamšika u prvom, te Cavanija u drugom poluvremenu slavili su s 2-0, a vrijedi istaknuti i da je ovo bio 21. zgoditak Cavanija ove sezone u Seriji A.

Serie A, odgođeno 33. kolo:

Novara – Lazio 2-1 (Diakite 35-ag, Mascara 79 / Candreva 37)

Udinese – Inter 1-3 (Danillo 6 / Sneijder 10, 28, Alvarez 37)

Lecce – Napoli 0-2 (Hamšik 5, Cavani 51)

Roma – Fiorentina 1-2 (Totti 71 / Jovetić 2, Lazzari 90+1)

Palermo – Parma 1-2 (Hernandez 6 /Okaka Chuka 55, Biabiany 70)

Siena – Bologna 1-1 (Destro 52 / Diamanti 69)

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kiki kile 25.04.2012.

    ajde crno plavi :)

  • Tobacco 25.04.2012.

    Romanisti=mazohisti jel ovo što nam rade igrači LE nema drugog objašnjenja. Voliš ih, pratiš ih, gutaš knedle zbog njih, živciraš se, oni ne prestaju gubiti, a opet ne možeš im okreniti leđa. Do sada čisti mazohizam

  • legolas 25.04.2012.

    FORZA INTER...klub za koji se zivi i navija...specificni klub sa tradicijom i svime sto ga cini toliko drugacijim od ostalih

Komentiraj...
Vidi sve komentare