To je to što me zanima!

Sestre Jurković posljednje u kvalifikacijama, idu u repesaž

Jutros me, nažalost, probudila mučnina i povraćanje. Sestra i ja smo odveslale utrku samo da možemo nastaviti s natjecanjem, a što će biti dalje vidjet ćemo, rekla je Ivana Jurković
Vidi originalni članak

Sestre Ivana i Josipa Jurković nisu se uspjele izravno plasirati u polufinale dvojaca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u Beogradu pa će prolazak među 12 najboljih posada na svijetu morati potražiti kroz repesaž.

Sestre Jurković završile su kao posljednje, pete u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Kako su bile svrstane u istu kvalifikacijsku skupinu kao i velike favoritkinje Australke Jessica Morrison i Annabelle McIntyre, a samo prvo mjesto je vodilo izravno u polufinale, sestre Jurković brzo su odustale od borbe. Već na polovici staze su zaostajale preko 15 sekundi za Australkama, a njihov je zaostatak do cilja narastao na 33.72 sekunde. Australke su ciljem prošle u vremenu 7:11.83, a sestre Jurković u 7:45.55.

Repesaži ženskih dvojaca na programu su u utorak od 11.26 sati.

Razlog nešto lošije predstave hrvatske posade je viroza Ivane Jurković. Bez obzira na te zdravstvene probleme, sestre se neće predati već će u utorak kroz repesaž pokušati izboriti plasman u polufinale.

- Nije bilo kako smo očekivali jer se Ivana probudila s nekom virozom. Idemo se pokušati 'dobiti' u ovaj jedan dan što bolje možemo, još ništa nije izgubljeno. Sutra nas čeka nova utrka i moramo završiti među prve tri za prolazak dalje, dat ćemo sve od sebe pa što bude - rekla je Josipa Jurković.

- Jutros me, nažalost, probudila mučnina i povraćanje. Sestra i ja smo odveslale utrku samo da možemo nastaviti s natjecanjem, a što će biti dalje vidjet ćemo - izjavila je Ivana Jurković.

Repesaži ženskih dvojaca na programu su u utorak od 11.26 sati.

Još u nedjelju su izravni plasman u četvrtfinale ssvojih disciplina izborili braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara te Damir Martin u samcu, dok će Dora Dragićević morati u repesaž lakih samica.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare