To je to što me zanima!

Sestre na OI: Ana Zaninović do Londona sa slomljenom rukom

Nakon što je u subotu plasman na Olimpijske Igre u Londonu osigurala Lucija Zaninović isto je ostvarila i sestra Ana koja je do bronce stigla plačući od bolova
Vidi originalni članak

Pravu olimpijsku priču napravile su sestre Zaninović. Nakon što je subotu plasman na Olimpijske Igre u Londonu osigurala Lucija, isto je ostvarila blizanka Ana samo 24 sata kasnije na kvalifikacijama u Azerbjadžanu.

Europska prvakinja i svjetska viceprvakinja naumile su zajedno putovati u London, a u nedjelju se za dvostruko slavlje pobrinula Ana koja je na svjetskim kvalifikacijama stigla do bronce - sa slomljenom rukom!

Jedna od najboljih tekvandoašica svijeta u kategoriji do 57 kilograma imala je znatno teži posao od Lucije u subotu jer su na drugoj strani stajale tri svjetske prvakinje.

U drugom i trećem kolu pale su Srpkinja i Talijanka. U polufinalu je tijesno izgubila s 6-5 od Kineskinje Yuzhuo Hou. No, pravi ispit bio je u borbi za broncu. U meču punom preokreta Zaninović je prve dvije runde vodila, a onda je u trećoj dobila neugodan udarac nakon kojeg joj je pukla kost u ruci. Ali, smogla je snage izjednačila na 7-7 i u ekstra rundi zadala pobjednički udarac za olimpijsku vizu!  

Po broju tekvando predstavnika Hrvatska je sa sestrama Zaninović na drugom mjestu, dakako iza Južne Koreje koja je poslala četiri natjecatelja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Consigliere 03.07.2011.

    dobre su seke, uhhhh

  • marsonia 03.07.2011.

    To je srce Hrvatsko!!!!!! Svaka čast,samo naprijed...........

  • mlatimudan 03.07.2011.

    Čestitke sestrama,a posebno Ani!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare