To je to što me zanima!

Sestre su opet zajedno: Dora Kalaus potpisala za Podravku

Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub, rekla je Dora
Vidi originalni članak

Nakon što je prošle sezone u Podravku stigla Larissa Kalaus te preuzela kapetansku vrpcu najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba, za njom je došla i sestra blizanka Dora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

RK Podravka Vegeta je na službenim stranicama objavila kako će dres aktualnih prvakinja od sljedeće sezone nositi i aktualna kapetanica zagrebačke Lokomotive Dora Kalaus koja je potpisala ugovor na dvije godine.

Blizanke Kalaus rukometnu su karijeru započele u Križevcima, a put ih je odveo u  Koprivnicu iz koje su otišle u "paketu" u varaždinsku Koku, a potom u zagrebačku Lokomotivu, gdje su stekle punu afirmaciju i postale standardne reprezentativke. Dora je za razliku od sestre Larisse ljevakinja i igra na poziciji desne vanjske. Rođene su u Zagrebu 24. lipnja 1996. godine.

- Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi - rekla je Dora Kalaus za klupske stranice. 

Dora je, baš kao i njezina sestra, život posvetila sportu, ali i obrazovanju pa je tako magistrirala psihologiju. Dora se rukometom bavi od svoje osme godine i prati ju kroz cijeli život. Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom. Taj najveći dan u povijesti hrvatske ženske rukometne reprezentacije proslavila je sa sestrom Larissom koja je bila jedan od najbitnijih kotačića koji nas je vodio prema medalji.

Od njezinih klupskih uspjeha vrijedno je istaknuti osvajanje Challenge Kupa s Lokomotivom, a tu su i dva trofeja u hrvatskom Kupu za žene. S Lokomotivom je tako posljednjih godina kontinuirano nastupala u europskim natjecanjima EHF Kupu i Challenge Kupu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mandalorian67 22.03.2022.

    Ale ale Podravka ale Red roostersi su uz tebe ale ale

  • ante018 10.02.2022.

    Opet svi u podravku, treba cijeli taj rukomet ugasit, i sve krenit iz 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare