To je to što me zanima!

Sesvete dobivaju stadion za 60 mil. kn: Koristit će ga i Dinamo

Lijepa sportska priča u Sesvetama dobiva nastavak. U petak je u prostorijama Stadiona svetog Josipa Radnika predstavljen plan izgradnje novog stadiona u Sesvetskoj dolini
Vidi originalni članak

Hrvatska bi, nakon Stadiona hrvatskih vitezova u Dugopolju, pulske Aldo Drosine i riječke Rujevice, mogla dobiti još jedan reprezentativan stadion manjeg kapaciteta koji će zadovoljavati sve uvjete za odigravanje međunarodnih utakmica. Riječ je o zagrebačkim Sesvetama.

Priča o stadionu u Sesvetskoj dolini pokrenuta je prije osam godina, kad je tamošnja Croatia izborila ulazak u Prvu HNL, no sve je zapelo na financijama. U međuvremenu je klub zbog dugova propao, a svjetlije strane sesvetske nogometne priče posljednjih godina ispisuje NK Sesvete, bivši Radnik, koji se vrlo uspješno natječe u Drugoj HNL.

Stadion kapaciteta 7000 mjesta s natkrivenom istočnom i zapadnom tribinom stajat će oko 60 milijuna kuna. Dvije trećine sredstava pokrit će Grad Zagreb, a financijsku strukturu zatvorit će Hrvatski nogometni savez i Gradska četvrt Sesvete. Neki dijelovi postojećeg stadiona ostat će netaknuti poput travnjaka, reflektora, glavne tribine te obližnje trafostanice.

- Stadion izgleda prekrasno. Zadovoljit će potrebe Nogometnog kluba Sesvete, ali i šire. Bit će to gradski stadion koji će koristiti i drugi klubovi Zagrebačkog športskog saveza kao i selekcije Hrvatskog nogometnog saveza - rekao je predsjednik Sesveta Pero Karatović za Sport nedjeljom.

NK Sesvete rekord je po broju natjecateljskih kategorija u Hrvatskoj, ima ih čak 18 s 550 upisane djece. Primjerice, Dinamo ih ima 11, a Lokomotiva 12. Svaki se vikend na Stadionu svetog Josipa Radnika u Sesvetama i pomoćnim terenima odigra 19 utakmica.

Ovaj će projekt zasigurno zajamčiti još bolje uvjete za brojne članove omladinske škole u Sesvetama, ali i konačno osigurati pristojan stadion u hrvatskoj metropoli. Na njemu će moći igrati i razni uzrasti hrvatske reprezentacije, ali i Dinamo dođe li do konačnog preuređenja Maksimira.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • arsenal 19 23.10.2016.

    Općina Sesvete ima bliže 90 000 stanovnika a nema ništa, ne vjerujem ni u ovo.

  • -mingo 22.10.2016.

    "NK Sesvete rekord je po broju natjecateljskih kategorija u Hrvatskoj, ima ih čak 18 s 550 upisane djece. Primjerice, Dinamo ih ima 11, a Lokomotiva 12. Svaki se vikend na Stadionu svetog Josipa Radnika u Sesvetama i pomoćnim terenima odigra 19 utakmica." Novinaru možeš pojasnit ovo zadnje,.........odigra 19 utakmica?

  • vucidas 22.10.2016.

    stadion od 7000 mjesta???? sve ispod 15000 je jad i bjeda

Komentiraj...
Vidi sve komentare