Obavijesti

Sport

Komentari 24

Sesvete dobivaju stadion za 60 mil. kn: Koristit će ga i Dinamo

Sesvete dobivaju stadion za 60 mil. kn: Koristit će ga i Dinamo
1

Lijepa sportska priča u Sesvetama dobiva nastavak. U petak je u prostorijama Stadiona svetog Josipa Radnika predstavljen plan izgradnje novog stadiona u Sesvetskoj dolini

VIDEO

Hrvatska bi, nakon Stadiona hrvatskih vitezova u Dugopolju, pulske Aldo Drosine i riječke Rujevice, mogla dobiti još jedan reprezentativan stadion manjeg kapaciteta koji će zadovoljavati sve uvjete za odigravanje međunarodnih utakmica. Riječ je o zagrebačkim Sesvetama.

Priča o stadionu u Sesvetskoj dolini pokrenuta je prije osam godina, kad je tamošnja Croatia izborila ulazak u Prvu HNL, no sve je zapelo na financijama. U međuvremenu je klub zbog dugova propao, a svjetlije strane sesvetske nogometne priče posljednjih godina ispisuje NK Sesvete, bivši Radnik, koji se vrlo uspješno natječe u Drugoj HNL.

Svečanom prezentacijom predstavljen je projekat za izgradnju novog stadiona NK Sesvete koji će biti smješten u...

Posted by NK Sesvete on 21. listopada 2016

Stadion kapaciteta 7000 mjesta s natkrivenom istočnom i zapadnom tribinom stajat će oko 60 milijuna kuna. Dvije trećine sredstava pokrit će Grad Zagreb, a financijsku strukturu zatvorit će Hrvatski nogometni savez i Gradska četvrt Sesvete. Neki dijelovi postojećeg stadiona ostat će netaknuti poput travnjaka, reflektora, glavne tribine te obližnje trafostanice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stadion izgleda prekrasno. Zadovoljit će potrebe Nogometnog kluba Sesvete, ali i šire. Bit će to gradski stadion koji će koristiti i drugi klubovi Zagrebačkog športskog saveza kao i selekcije Hrvatskog nogometnog saveza - rekao je predsjednik Sesveta Pero Karatović za Sport nedjeljom.

NK SESVETE DOBIVA NOVI STADION

‘Nogometni klub Sesvete, hrvatski drugoligaš mogao bi do početka 2018. godine dobiti super moderan natkriti stadion kapaciteta 6.800 sjedećih mjesta. U hiperinflaciji ideja oko gradnje bilo kakvog stadionskog zdanja u našem glavnom gradu, u Gradskoj četvrti Sesvete došli su na ideju da zajedno s Gradom Zagrebom, četvrti sesvete i nogometnim savezom izgrade stadion kojeg bi koristili ne samo nogometaši Sesveta, nego i ostali nogometni klubovi po potrebi , te mlade ekipe HNS-a. Vrijednost stadiona bila bi oko 60 milijuna kuna. Od toga bi 2/3 financirao Grad Zagreb.Predsjednik Sesveta Pero Karatović nije krio zadovoljstvo, ali i oprez kada je predizborna godina u pitanju..

Posted by Sport nedjeljom on 21. listopada 2016

NK Sesvete rekord je po broju natjecateljskih kategorija u Hrvatskoj, ima ih čak 18 s 550 upisane djece. Primjerice, Dinamo ih ima 11, a Lokomotiva 12. Svaki se vikend na Stadionu svetog Josipa Radnika u Sesvetama i pomoćnim terenima odigra 19 utakmica.

Ovaj će projekt zasigurno zajamčiti još bolje uvjete za brojne članove omladinske škole u Sesvetama, ali i konačno osigurati pristojan stadion u hrvatskoj metropoli. Na njemu će moći igrati i razni uzrasti hrvatske reprezentacije, ali i Dinamo dođe li do konačnog preuređenja Maksimira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio