To je to što me zanima!

Ševčenko pomaže u prikupljanju sredstava za obnovu Ukrajine

Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti, istaknuo je Zelenskij
Vidi originalni članak

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

- Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni - napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.

- Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti - istaknuo je Zelenskij.

Ševčenko se smatra najboljim nogometašem u ukrajinskoj povijesti. Za nacionalnu vrstu je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dynamo, Milan i Chelsea. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslo, a do sada je vodio ukrjinsku reprezentaciju i Genou.

- Putovao sam iz Londona u Kijev kako bih osobno upoznao predsjednika. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj nogometnoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja razorena ratom, moj prioritet je pomoći Ukrajini, a ne nogometu. Pozivam na donacije - poručio je Ševčenko.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare