To je to što me zanima!

Sevilla ''iščupala'' Ligu prvaka, Getafe u Euroligi

Andulažani su osigurali četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka praktički u zadnjim sekundama. Kod Almerije su slavili 3-2 u trećoj minuti nadoknade
Vidi originalni članak

Na krajnje dramatičan način Sevilla je osigurala četvrto mjesto na ljestvici u španjolskom nogometnom prvenstvu, mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Naime, slavio je andaluzijski sastav na gostovanju kod Almerije 3-2 u posljednjem, 38,.kolu španjolske Primere, a pobjedu je izborio golom Rodrija u trećoj minuti sudačke nadoknade. Sevilli je trebala pobjeda kako bi zadržala bod prednosti u odnosu na petoplasiranu Mallorcu, a sve do sudačke nadoknade činilo se kako će Mallorca u najelitnije klupsko nogometno natjecanje budući je kod kuće u tom trenutku vodila nad Espanyolom 2-0. Iz Mallorce su samo čekali potvrdu neriješenog rezultata iz Almerije, ali nisu to dočekali budući je Rodri zaresao mrežu u posljednjim sekundama susreta nakon asistencije Sébastien Squillacija. Sevilla je u utakmici imala prednost 1-0 i 2-1 golom Frederica Kanoutea i autogolom Chica, ali i igrača manje od 65. minute kada je isključen Alvaro Negredo. Kada je Almeria golom Juana Manuela Ortiza izjednačila u 79. minuti na 2-2 činilo se da će Mallorca u LP, ali se Sevilla nije predavala i upornost se na kraju isplatila. Mallorca je protiv Espanyola slavila golovima Victora Casadesusa i Marija Suareza i upisala 15. ovosezonsku domaću pobjedu (od 19 susreta), ali na kraju je to bilo dovoljno "tek" za Europa ligu.

GETAFE OSIGURAO EUROLIGU
Dvama golovima Roberta Soldada i jednim Danija Perajoa slavio je Getafe na gostovanju kod Atletico Madrida s 3-0 u posljednjem, 38. kolu španjolskog nogometnog prvenstva i tako izborio nastup u Europa ligi sljedeće sezone. Nakon što je Atletico sredinom tjedna savladao Fulham 2-1 u finalu Europa lige i osvojio krunu, njegovi igrači nisu bili odveć motivirani za igru protiv Getafea, kojemu je pobjeda trebala za osiguravanje šeste pozicije, posljednje koje vodi u Europa ligu. Iskoristio je tako Getafe posrtanje izravnog konkurenta za šesto mjesto, Villarreala, koji je remizirao na gostovanju kod Zaragoze 3-3.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • messi_10 16.05.2010.

    bosnia_80..nisu mogli jer su igrali protiv barcelone, a ovo je almeria..malo da promisliš prije nego kažeš..

  • bosnia_80 16.05.2010.

    šteta što nisu ostali bez LP, jer vade se protiv almerie, a na svom terenu nisu mogli isčupati bod u prošlom kolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare