To je to što me zanima!

Sezona iz snova: Nakon zlata s EP-a uzela olimpijsku broncu

Lucija Zaninović zauvijek će pamtiti 2012. godinu. Nakon što je na EP-u početkom svibnja osvojila zlatnu medalju, sada se okitila i brončanom olimpijskom medaljom
Vidi originalni članak

Do večeras najveći uspjeh Lucije Zaninović (25) bilo je zlato s Europskog prvenstva. No olimpijska bronca nešto je sasvim drugo, puno veće. Nešto što će mlada Lucija pamtiti cijeloga života.

Sezona iz snova počela je sa prvim danima mjeseca svibnja. Lucija je na Europsko prvenstvo u Manchester otišla kao treća nositeljica i potajno se nadala bilo kakvoj medalji. No kući se vratila s onom najsjajnijom i obranom naslova iz 2010. godine.

Pobijedila je tada u finalu svoje kategorije do 49 kilograma Ruskinju Kristinu Kim s uvjerljivih 10-1. A onda su krenule pripreme za najveće natjecanje u životu svakog sportaša. 

Nastup na Olimpijskim igrama u Londonu osigurala je drugim mjestom na svjetskim kvalifikacijama u Azerbajdžanu početkom srpnja što je u konkurenciji 50 natjecateljica bilo dovoljno za odlazak u Englesku.

A tamo je u samo nekoliko sati nanizala protivnicu iz Srednjeafričke Republike te Argentinku, da bi u polufinalu izgubila od prve nositeljice i aktualne olimpijske prvakinje iz Kine. U repasažu je tukla Jannet Alegria Penu, a Hrvatska je tako osvojila novu medalju u taekwondou. Već sutra je na rasporedu Lucijina sestra Ana koja također vrlo lako može do medalje...

Hrvatska velesila u taekwondou

Zaista zvuči pomalo nevjerojatno, ali Hrvatska u taekwondou polako postaje svjetska velesila. Osim svjetskih i europskih medalja sa Olimpijskih igara sada već imamo tri bronce. Martina Zubčić i Sandra Šarić bronce su osvojile u Pekingu 2008. godine.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zvrka1977 09.08.2012.

    Bravo!!!!

  • Totto_1 09.08.2012.

    To hopsanje po tatamiju je toliko glup sport da ga treba izbaciti iz programa olimpijskih igara. Koreanci su ispodmićivali sve živo i sada prodaju rekvizite. Zašto uporno ne prihvaćaju ogled između taekwndo "borca" i karateke? Frka?

  • Realista_1 09.08.2012.

    Svaka cast i hvala ti <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare