To je to što me zanima!

Šibenčanin u četvrtfinalu Bastada namučio Almagra

Najveći uspjeh karijere Franko Škugor postigao je s 22 godine na turniru u u švicarskom Bastadu. U četvrtfinalu ga je zaustavio Španjolac N. Almagro
Vidi originalni članak

Sigurno je da sam za mnoge iznenađenje turnira. Ovo je velik uspjeh za mene i nadam se da će mi otvoriti vrata Toura, rekao je Franko Škugor (22), 369. tenisač svijeta, nakon što je izborio četvrtfinale Bastada. Tamo je Šibenčanina zaustavio četvrti nositelj, Španjolac Nicolas Almagro. No Škugor je zaigrao kao da je na pomolu nova senzacija. Namučio ga je u prva dva seta, dok je tek u trećem 'puknuo'. Almagru je uzeo prvi set. Nakon što se u svoja prva dva servis-gema 'čupao' s 0-30, Škugor je počeo igrati čvršće, a u devetom je gemu dočekao i priliku za break i iskoristio je te osvojio prvi set sa 6-4. U drugom setu čvrsto je držao svoj servis sve do 5-4 za Almagra, a tada je 20. tenisač svijeta došao do svoje prve break-lopte u cijelom meču koju je uspio realizirati. Oduzeo je Hrvatu prvi set na turniru i time ga potpuno slomio, a 22-godišnjak do kraja meča više nije osvojio niti gem.
Šibenčanin je oduševio na sjeveru Europe. Nakon što je izgubio samo sedam gemova u tri meča kvalifikacija, nastavio je impresivan niz i u glavnom turniru. Pobijedio je Uzbekistanca Istomina, 60. tenisača svijeta, a potom i domaćega kvalifikanta Ervina Eleskovica. Također bez izgubljenog seta.
- Negdje prije dvije godine bio sam među 300 na svijetu. I dok sam očekivao daljnji napredak u karijeri, iznenada sam ozlijedio rame i zbog toga nisam igrao gotovo godinu i pol - rekao je naš tenisač.
Negdje od rujna prošle godine opet je maksimalno posvećen tenisu. Rezultati napornog rada se vide:
- Bio sam jako nervozan u meču osmine finala. Prvi put sam igrao na središnjem terenu. Nasreću, nervoza je brzo nestala i ja sam pokazao sve što znam - zaključio je naš tenisač, koji po svemu što je pokazao itekako zaslužuje pozivnicu za umaški ATP turnir.


FRANKO ZARADIO NAJVIŠE NOVCA IKAD NA TOURU

Plasmanom u četvrtfinale turnira ATP 250 u švedskom Bastadu naš tenisač zaradio je minimalno 45 bodova. I od ponedjeljka bi trebao biti oko 290. mjesta. Za plasman među osam zaradio je 11.740 eura, što je najveći iznos koji je zaradio na jednom turniru.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pravaistina88 16.07.2010.

    Nema više Slobergera, pa bi zbilja mogao i naš poneki obećavajući igrač dobiti pozivnicu.

  • bla-bla-bla 16.07.2010.

    ajmo Umag, dajte dečku da igra....

Komentiraj...
Vidi sve komentare