To je to što me zanima!

Šibenik dobio novu direktoricu! Sa Sarajevom ispisala povijest, a narančaste želi vratiti u HNL

Sigurni smo da će Sabrina Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, objavio je Šibenik
Vidi originalni članak

Šibenik ove sezone vodi veliku bitku sa Zrinskim iz Jurjevca za ulazak u HNL. Klub iz Slavonije ima dva boda više sedam kola prije kraja, ali klub sa Šubićevca želi se pod svaku cijenu vratiti u najelitniji rang hrvatskog nogometa nakon što je izletio iz njega prošle sezone.

Šibenčani su već mislima u budućnosti pa rade i na jačanju snaga u uredu, a odlučili su angažirati ženu koja će imati veliku ulogu u upravljanju klubom. Nova direktorica Šibenika bit će Sabrina Buljubašić (35) koja je od 2016. do 2021. godine obnašala tu dužnost u FK Sarajevo.

Bordo-bijeli su s njom prvi put u povijesti kluba osvojili prvenstvo i Kup u jednoj sezoni, dok je mandat završila s četiri trofeja. Marina Jurić je do prije godinu i pol dana bila predsjednica Šibenika, ali je otišla po dolasku u klub novog vlasnika Željka Karajice, a sada će Sabrina biti njezina nasljednica na čelu kluba. Uz nogometnu karijeru uspjela je završiti sportsko pravo i menadžment, što joj je pomoglo za daljnju karijeru u nogometu.

- Sigurni smo da će Sabrina Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova - objavio je Šibenik koji će svoju novu direktoricu predstaviti u petak. 

Prije nekoliko godina je u intervjuu za Sportsport.ba otkrila kako je imala ponude iz Engleske, ali je isključivo htjela ostati u BiH i tako doprinijeti razvoju tamošnjeg nogometa.

- Imala sam ponude da budem direktor kluba iz engleske treće lige i prethodno iz Championshipa, ali ostala sam u Bosni i Hercegovini, jer imam ogromnu želju da pokušam poboljšati situaciju kada je u pitanju nogomet u Bosni i Hercegovini. Spremna sam za takav izazov, moj san je bio da budem ovdje i prije nego što sam stigla u FK Sarajevo - govorila je Buljubašić.

Pred njoj je sada novi izazov u karijeri. Prvo je cilj vratiti Šibenik u HNL, a potom izgraditi ozbiljan klub koji će biti konkurentan u prvoligaškom nogometu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dinzag 19.04.2024.

    Bogato iskustvo sa 35 godina.

  • šb-dn 18.04.2024.

    Kako ste je nahvalili sa uspjesima u Sarajevu po mome poznavanju lige veći je neuspjeh imala tamo jer je imala fond novaca 10 puta veći od ostatka lige i jedva su uspjeli nešto osvojiti u tih par godina. Plaće igrača su bile u rangu Dinama tih par godina a uspjesi u rangu Hajduka.

  • TECHNO VIKING 18.04.2024.

    ha... ima ona i americko drzavljanstvo... Buljubašić je rođena u industrijskom gradu Tuzli, prije nego što je sa svojom obitelji emigrirala u Sjedinjene Države u dobi od pet godina tijekom rata u Bosni. Njezina se obitelj nastanila u Vancouveru, Washington, gdje se prvi put upoznala s nogometom. Nakon što je bila kapiten svog srednjoškolskog sveučilišnog tima, Buljubašić je odbila brojne ponude stipendija u Sjedinjenim Državama, odlučivši se preseliti u Bosnu i Hercegovinu i tamo nastaviti studij, upisavši se na Američko sveučilište u Bosni i Hercegovini (AUBiH) gdje je stekla zvanje diplomirao međunarodne odnose i pravne studije na Državnom sveučilištu u New Yorku. Nadalje je diplomirala na Instituto Superior de Derecho y Economía (ISDE - Fakultet prava i ekonomije) u Madridu s međunarodnim magisterijem iz sportskog prava i menadžmenta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare