To je to što me zanima!

Šibenik izbacuje 'bile' iz EL-a: Vjerujem da ćemo naći rješenje

Nakon što je sud odbio žalbu Hajduka u slučaju Rukavina Splićanima je potvrđena suspenzija zbog koje do daljnjega ne mogu igrati prijateljske i službene utakmice
Vidi originalni članak

Trgovački sud odbio je žalbu Hajduka u "slučaju Rukavina", čime je Splićanima potvrđena suspenzija, te do daljnjega ne mogu odigravati ni prijateljske ni službene utakmice.

Hajduk nema 4,5 milijuna kuna, koliko po prvostupanjskoj presudi mora platiti Šibeniku, a na tu su presudu izjavili i žalbu, te je pokušavaju osporiti u redovnom sudskom postupku na Visokom trgovačkom sudu.

Čelnici Šibenika Hajduk 'drže u šaci', ukoliko ne pristanu na nagodbu i skidanje suspenzije, Hajduk neće moći odigrati utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv Skonta iz Rige, niti utakmicu prvog kola HNL-a protiv Istre.

- Odluka je takva kakva jest i mi ćemo na nju poslati žalbu kad je dobijemo u pisanom obliku – kazao nam je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac, koji se nada kako bi Disciplinska komisija HNS-a ipak mogla skinuti suspenziju Hajduku.

Najlogičnijim se čini rješenje prema kojem bi se Hajduku skinula suspenzija dok traje redoviti sudski postupak, jer bi se u protivnom mogla stvoriti dodatna pravna i financijska zavrzlama. Račun Šibenika je blokiran i ukoliko Hajduk na njega uplati 4,5 milijuna kuna, sva bi sredstva otišla starim vjerovnicima i Šibeniku ne bi ostalo ništa. Štoviše, ako bi u konačnici sud dao za pravo Hajduku, Šibenčani bi morali vratiti novac, koji neće imati na računu.

- Ne pada nam na pamet da mi Hajduk izbacimo iz Europe, no za kompromis je potrebno dvoje. Još uvijek nas nitko iz Hajduka nije kontaktirao i predložio način kako da prevladamo ovaj problem – kazao nam je direktor Šibenika Marko Karađole i dodao:

- Kad ljudi sjednu za isti stol, uvijek se nađe neko rješenje. Vjerujem da ćemo ga i mi pronaći.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • cavanii 02.07.2012.

    sve se vraca, sve se plača pa neka i hajduk plati ;)

  • Penny Dollar 02.07.2012.

    Bit ce mi jako zao Hajduka, ne zelim da ih se izbaci, al to je potrebno za napredak naseg nogometa. Dosta je da vise veliki pokupe talente iz malih klubova i ne plate potrebnu cijenu. Kako ih samo nije sramota, to je kradja, upravu koja je to napravila treba poslat u zatvor. Zalosno je kako klub i navijaci ispastaju dok uprave kradu novac. Uprava sve zezne, uzme novac i klub ostavi u problemima, daju otkaz i cisti su. Treba mijenjat zakon, treba ljude iz uprave kaznjavat, a ne klub, jer se kaznom klubu samo nasteti navijacima. I da, imam zelju da Dinamo dodje u ovu situaciju, zanima me koliko bi se Mamica pljuvali, sigurno bar 300 puta vise nego Hajduka. Ne branim Mamice, samo kazem koliko su novinari objektivni.

  • 9DzEkO11 02.07.2012.

    kao nemaju novaca, a meni u manageru nude 2 mil. eura za Vrsaljka! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare