To je to što me zanima!

Šibenik jadikuje: Nije lako kad si stalno u gostima

Šibenčani još ne znaju gdje će igrati uzvrat s Anorthosisom. Zbog izložbe pasa u Dugopolju, opcije su Poljud i Maksimir, ne i njihov Šubićevac
Vidi originalni članak

Samo tri utakmice bile su dovoljne Šibenčanima da u prvom izlasku u Europu naprave veliko iznenađenje. Prije dvije sezone Anorthosis je igrao u Ligi prvaka i u skupini s Interom, Werderom i Panathinaikosom na svom terenu nisu izgubili niti jednu utakmicu.
- Da, napravili smo iznenađenje, ali ne baš tako veliko. Vjerovali smo da ih možemo dobiti - rekao je Stipe Bačelić-Grgić, glavni kreator Šibenikove pobjede 2-0 u Famangusti.
Asistirao je Bloudeku za prvi pa sam zabio drugi gol. Ali neće se Šibenčani opustiti.
- Još u svlačionici sam igračima rekao da ništa nije gotovo. Anorthosis je zaista kvalitetna momčad - kaže trener Branko Karačić.
U prvom pretkolu Šibenik je domaću utakmicu igrao u Dugopolju, no za uvrat s Cipranima mora tražiti drugo rješenje. Opcije su Poljud i Maksimir, ali ne i njihov Šubićevac.
- Da igramo na našem stadionu, sigurno bismo prošli. Ovako ćemo još 90 minuta biti na gostovanju - požalio se Stipe Bačelić-Grgić.
Prođe li Šibenik opasne Ciprane, igrat će protiv boljeg iz okršaja TPS - Cercle Brugge.
- Ni jedni ni drugi nisu nepremostive prepreke. Ali prvo mi moramo proći - kaže Stipe.

'FINSKI PARTIZAN' IMA PREDNOST ZA UZVRAT
Dva Engleza, Nigerijac i Igor Jovanović, Nijemac koji je navodno hrvatskog podrijetla, jedini su stranci u momčadi finskog TPS-a, koja je u prvoj utakmici 2. pretkola iznenadila pobjedom 1-0 na gostovanju kod Cercle Bruggea. Ne naprave li Belgijci preokret, Šibenik će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv sedmerostrukog prvaka Finske, koji je zadnji naslov osvojio davne 1975. godine. TPS iz Turkua nikad nije izbacio nijednog velikog igrača, a igra u crno-bijelim prugastim dresovima, kakve nosi i beogradski Partizan.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kelso 16.07.2010.

    a ..ebli ih pasi..to je stvarno sramota,klub u evropi a nema gdje igrat!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare