To je to što me zanima!

Šibenik slavi: 30. obljetnica od najveće nepravde jugokošarke

Šibenčani cijeli ovaj tjedan s ponosom obilježavaju 30 godina otkad su pobijedili Bosnu 83-82 i osvojili povijesni naslov prvaka, koji su im kasnije nepravedno oduzeli
Vidi originalni članak

U karijeri su mi 50 puta punktirali koljena, operirao sam menisk nekoliko puta... Ali nije mi ničeg žao kad se sjetim sreće zbog tog naslova. Kad vidim sve ove navijače i koliko njima to znači, ništa mi nije žao, rekao je Željko Marelja.

Legendarni kapetan Šibenke, koji je prvi podignuo pehar prvaka 1983., u ponedjeljak navečer brisao je suze dok su mu skandirali u šibenskom kazalištu. Početak je to Narančastog tjedna, kako su ga nazvali šibenski Funcuti. Slavi se 30 godina od oduzetog naslova.

- U mojem sportskom životu tri su svetinje. Dres Šibenke, koji sam toliko puta natopio znojem zbog navijača, medalja prvaka u koju su ti isti navijači utkali svoje dlanove i glasove, te na kraju ‘šibenska kapa’, koja nam je svima simbol i svetinja - priča Marelja, kojeg su Dražen i suigrači zvali Ćaća.

A Željko je Petrovića od milja zvao Limač.

- Vidio sam odmah kako igrači Bosne idu oštro na njega kako bi ga isprovocirali. Bojao sam se da ga onako mladoga i temperamentnoga ne ponesu emocije. Zato sam ga pozvao u stranu i rekao mu: ‘Limač, pamet u glavu i ne daj se isprovocirati! Budi miran i igraj za sebe i Šibenku, samo tako nas možeš odvesti do pobjede’ - kaže Marelja.

I Dražen ih je odveo do nečeg što se ne zaboravlja. Ni nakon 30 godina.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • WOMANIZER 10.04.2013.

    dražena nikad nećemo zaboraviti! <3

  • jarunos 10.04.2013.

    citam komentare ovih nasih dalmatinaca i smijem se a u isto vrijeme place mi se!Zagreb i Cibona krivi za oduzimanje naslova Sibenki??To moze samo napisat komplexas i glupson,Zadar i Jugoplastika su vise puta bili prvaci jugoslavije nego Cibona,Zadar 6x i Jugoplastika 6x a Cibona samo 3x,i onda mi povlasteni u Jugi???hahah ,strasno,smjesno,uzasno gnjusno dalmosi...A i spomenut samo da je Tito naviao za Hajduk,Poljud u ono vrijeme napravit za Hajduka dok Dinamo igra na oronulom Maximiru i ceka titulu prvaka jugoslavije dok se titi jaja ne olade..e moji dalmatinci pa vama je Juga bila majka za razvoj,u Splitu je za mjesec dana izgradito 22 nebodera a u Zagrebu 5 ,to dovoljno govori gdje se vise ulagalo dal u sportu dal u nogometu i kosarci..pogledajte samo prvake juge iz Splita i Zagreba pa sve bude jasno;-)

  • LebronPetrovic 10.04.2013.

    Tada je jugoslavenska liga bila jača barem 2x od Eurolige danas !

Komentiraj...
Vidi sve komentare