To je to što me zanima!

"Sigurno ću voditi i uzvratnu utakmicu, vjerujem u prolaz"

S obzirom na broj šansi koje smo stvorili u prvoj utakmici, držim da niti poraz 3-1 za nas nije i neće biti nenadoknadiv, rekao je nakon poraza od Napolija Villas-Boas
Vidi originalni članak

Na upit vjeruje li da će biti na klupi Chelseaja u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, neposredno nakon poraza u Napulju 3-1, portugalski trener Andre Villas-Boas je kratko odgovorio: 

- Siguran sam da hoću!...

- Kod vodstva 1-0, imali smo šansu preko Sturridgea povesti s 2-0. Nismo uspjeli, a Napoli, koji je vrlo moćan u napadu, kaznio je nekoliko naših defenzivnih pogrešaka. Poraz od jednog gola razlike bilo bi kud i kamo lakše podnijeti. No, s obzirom na broj šansi koje smo stvorili u prvoj utakmici, držim da niti poraz 3-1 za nas nije i neće biti nenadoknadiv. Detaljno ćemo analizirati u čemu smo griješili u ovoj utakmici, kako bi u uzvratu bili bolji. Znamo da im s našim napadačkim opcijama možemo u Londonu kreirati puno problema – započeo je svoje izlaganje mladi stručnjak na klupi Chelseaja, kojem je pitanje iz uvoda stiglo s obzirom na vrlo loše rezultate cijele ove sezone.

Eliminacija iz Lige prvaka već u osmini finala bila bi vjerojatno kap koja prelijeva čašu strpljenja vlasnika Romana Abramoviča.

- Na kraju je statistika bila vrlo slična. Obje momčadi su kreirale puno toga, bila je to otvorena, napadačka utakmica. Napoli je zabio treći gol u razdoblju naše najbolje igre, što nas je malo potreslo. Na kraju je još Didier Drogba imao šansu. Budući da smo zabili gol u gostima, imamo veliku šansu ovo okrenuti i plasirati se u četvrtfinale – dodao je Villas-Boas.

Netko ga je pitao zbog čega su Frank Lampard, Michael Essien, Ashley Cole ili Fernando Torres ostali na klupi na početku dvoboja. Prva trojica su ušli u igru, Cole silom prilika, zbog ozljede Bosingwe, dok je Torres cijelu utakmicu odgledao s klupe.

- Možete vi imati svoje mišljenje, ali ja sam na travnjak poslao najbolju momčad po mom viđenju – kratko je odgovorio.

Petr Čech je nakon utakmice ponudio podršku svom menadžeru.

- Znamo da će Villas-Boas nastaviti marljivo i predano raditi svoj posao. U pripremi svake utakmice je sto posto angažiran i to mi kao igrači cijenimo. No, ako radimo greške na igralištu, to našem treneru ne može biti od pomoći.

Čech se osvrnuo i na samu utakmicu:

- Bio je to odličan dvoboj, uzbudljiv za gledatelje, bilo je puno kontranapada, udaraca i šansi. No, ako igrate protiv momčadi za koju znate koliko je napadački jaka, a onda im ostavite toliko prostora i omogućite im toliko šansi, jasno je da će vas kazniti. Vodili smo s 1-0, pa smo već do poluvremena primili dva gola. Za njih je to bilo kao naručeno, jer su u nastavku mogli čekati svoje šanse iz kontri. Mi smo željeli zabiti još jedan gol, ali smo živjeli opasno jer su i oni išli po treći gol. Koji se, nažalost, i dogodio iz nesretnih okolnosti za nas.

- Imamo puno kvalitetnih igrača koji mogu okrenuti situaciju u kojoj se trenutno nalazimo u našu korist. Bilo bi bolje da se taj preokret počne događati što prije, jer nismo u poziciji ispustiti više puno bodova u prvenstvu. Situacija nije idealna, ali još uvijek smo u Ligi prvaka i borit ćemo se do kraja – zaključio je Čech.

Juan Mata, strijelac vodećeg gola za Chelsea u 27. minuti, poručio je:

- Napoli je vrlo jak kod kuće. No, ostao nam je uzvrat na Stamford Bridgeu na kojem ćemo dati 100 posto naših mogućnosti. Očekivao sam otvorenu utakmicu, kakva je i bila. Napoli ima trojicu igrača, Cavanija, Lavezzija i Hamšika, koji su vrlo brzi u kontranapadima. No, imali smo i mi u Napulju puno šansi. Morat ćemo te šanse kod kuće koristiti. Još nismo ''mrtvi'', neće biti lako, ali vjerujem da možemo izboriti prolaz u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mataija0605 25.02.2012.

    Ja bih volio da prodje chelsea jer svi bismo voljeli gledati cetvrtfinale sa ovim klubovima:Barcelona,Lyon,Zenit,(Arsenal,Milan svejedno),Real madrid,Chelsea,Inter i Bayern to bi onda bilo odlicno!

  • Mike O' Milla 22.02.2012.

    strasno mi je zao tog Boasa,,nisam se nadao novom Mourinhu jer on je jedan jedini :)) al sam mislio da ce ovaj imati uspjeha....

  • Black_Devil_1 22.02.2012.

    Čovječe pa ti si u gadnoj zabludi...Sam sebe lažeš...Mini Mourinho hahahahah-yeah right!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare