To je to što me zanima!

Sin Roka Ukića ponovno briljira. Osvojio je veliko priznanje!

Roko Leni Ukić treći je najbolji strijelac u povijesti hrvatske košarkaške reprezentacije, a njegov sin Luka krenuo je njegovim putem. U mladoj dobi dominira košarkaškim terenima i najavljuje divnu karijeru
Vidi originalni članak

I dok je Roko Leni Ukić (38) u zalasku karijere, njegov sin Luka tek radi prve košarkaške korake. Oni će se itekako pamtiti.

Luka Ukić već je poznat javnosti. U travnju je zabio 45 koševa Crvenoj zvezdi i bio najbolji strijelac na U13 Cedevita kupu, a sin bivšeg hrvatskog reprezentativca ponovno je oduševio.

Naime, njegov KK Split osvojio je prvenstvo Hrvatske nakon što su u finalu pobijedili Cedevitu Junior sa 77-70 (22-21, 22-15, 15-14, 17-20). 

BRAVO, MALI "ŽUTI" Sin Roka Ukića zabio Zvezdi 45 poena: Split je osvojio naslov! ČEKAJU ZADAR ILI CIBONU Splićani se lako obračunali s neiskusnom Cedevitom Junior i deveti put izborili finale PH

Treneri mladih košarkaša su Jere Mrduljaš i Duje Kaliterna. Najbolji strijelac bio je Karlo Blažević s 26 koševa, a Luka Ukić pratio ga je s 22 koša. Ivan Vidović zabio je 20 koševa, a igrali su još Mihael Vrgoč, Ivano Stanić, Toma Ursić, Ante Zekić, Roko Prkić, Karlo Polić, Davor Firić, Frane Grgurević i Emanuel Miljanić.

Motor šampionske momčadi upravo je Luka Ukić, koji je proglašen i najboljim igračem (MVP-jem) prvenstva za dječake do 13 godina! Talentirani mladić već je na radaru svjetskih skauta, a ističe se po sjajnoj tehnici, pregledu i osjećaju za igru.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Giroano 25.05.2023.

    Nije čudo da nam je košarka pala na niske grane kad nam je Ukić godinama bio najbolji playmaker.

  • ha1911st 25.05.2023.

    Bravo za obitelj Ukic ,kakav otac takvi i sin bravo i bravo veliki Roko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare