To je to što me zanima!

Sinkovići i Martin u polufinalu

Ni vožnja od 10 i pol sati od Zagreba do Poznanja nije poremetila braću Martina i Valenta Sinkovića koji su gotovo tri sekunde ostavili prve pratitelje u kvalifikacijama Europskog prvenstva
Vidi originalni članak

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u petak u polufinale samca na Europskom prvenstvu u Poznanju nakon što je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio drugi s vremenom 7:03.97. 

Ispred Martina u drugoj kvalifikacijskoj skupini bio je Bugarin Kristian Vasilev s vremenom 6:57.26. Polufinale samca je na rasporedu u subotu u 11,50 sati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četverac bez kormilara kojeg čine Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton u svojoj je kvalifikacijskoj skupini bio četvrti s vremenom 6:04.26 što znači da će nastupiti u B finalu u nedjelju.

Ranije su braća Valent i Martin Sinković su u disciplini dvojac u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojili prvo mjesto s vremenom 6:32.92. 

Drugi su bili Nizozemci Nicolas Sprang i Guillaume Krommenhoek s vremenom 6:35.68, a treći Srbi Veselin Savić i Viktor Pivac s vremenom 6:39.51.

EURO U VESLANJU Sinkovići autom i do Poznanja: Stigli smo već za 10 i pol sati, a čamac nam stiže kombijem...

- Očekivano dosta teška utrka nakon godinu dana pauze. Na prvoj utrci treba probiti led i pokrenuti motore, bilo je vrlo zahtjevno i dosta vjetra, ali zadovoljni smo kako smo išli - rekao je Valent Sinković.

- Ne volimo ove utrke gdje moramo pobijediti, a znamo da se trebamo sačuvati za polufinale pa je tu od 1.000 m bilo više neko hvatanje, nego da smo to odradili kako treba. Sljedeće dvije utrke ćemo morati ići dosta jače od početka do kraja i vjerujemo da to možemo. Sutra idemo sve ponovo - dodao je Martin Sinković.

Polufinale je na rasporedu u subotu u 9:58.

Luka Radonić koji je nastupio u utrci lakih samaca ostao je bez polufinala jer je bio zadnji u svojoj skupini s vremenom 7:50.150.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kristijan22 09.10.2020.

    Uspjeli ste krivo napisat 2 od 4 rezultata.Damir Martin je ispao u repasaž pa iz njega ispao u polufinale C/D (borba između 13. i 24. mjesta)Četverac ne ide u B finale nego u polufinale A/BBravo 24sata

  • bedak11 09.10.2020.

    Toliko su dominatni u svom sportu, da za vijest da su usli u polufinale i finale, nitko ni ne trepne. Veca vijest bi bila da su osvojili srebro nego zlato. Vjerojatno najbolji veslači svih vremena. Da veslanje ima kategorija na olimpijskim igrama kao plivanje i trčanje, sad bi imali 30 zlatnih medalja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare