Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sinkovići autom i do Poznanja: Stigli smo već za 10 i pol sati, a čamac nam stiže kombijem...

Sinkovići autom i do Poznanja: Stigli smo već za 10 i pol sati, a čamac nam stiže kombijem...
3

Krenuli smo u 7 ujutro iz Zagreba, a računali smo kako će nam do Poljske trebati 10-12 sati. Ma nema nikakvih problema, obojica se odlično snalazimo i za volanom, kaže nam Valent Sinković...

VIDEO

Ma često mi, pogotovo na bliža na natjecanja, idemo automobilom, nije to ništa čudno, to je život veslača, haha. Krenuli smo u 7 ujutro iz Zagreba, a računali smo kako će nam za cijeli put do Poznanja trebati 10-12 sati, Tako je i bilo, na kraju smo stigli u Poljsku za 10 i pol sati, kaže nam Valent Sinković. 

Pokretanje videa...

Braća Sinković Šebalja bacili u Jarun 09:28

E sad, možete li zamisliti Luku Modrića, Domagoja Duvnjaka ili Bojana Bogdanovića kako na Europsko prvenstvo udaljeno otprilike 1000 kilometara putuju - automobilom? Pa realno i ne baš, zar ne? Ali, braći Sinković očito ni to ne smeta, dva hrvatska veslačka junaka u utorak su baš tako krenuli na svoje novo veliko natjecanje. 

Dva naša najuspješnija veslača, braća Valent i Martin Sinković, zaputili su se na Europsko prvenstvo koje je od 9. do 11. listopada na rasporedu u poljskom Poznanju. Očekivanja su sasvim jasna, najbolji hrvatski 'dvojac bez kormirala' u povijesti 'ganja' svoje treće europsko zlato. 

Cijela je priča ovoga puta, zbog situacije oko korone puno drugačija, pa su se braća Sinković prije puta testirali na koronu, dobili negativne nalaze, pa zaputili prema Poljskoj. A tamo će, praktički cijelo vrijeme, osim u čamcu, morati biti pod maskama. Pa čak i, svi to vjerujemo, na pobjedničkom postolju.

- Ma nismo imali nikakvih problema, ja sam vozio do Češke, pa je brat malo preuzeo volan. Tko od nas bolje vozi? Haha, ma obojica se dobro snalazimo za volanom, a s nama je za svaki slučaj u autu bio i trener Nikola Bralić. Bio je to miran put, stali smo nekoliko puta, evo u Češkoj odlučili i nešto pojesti - priča Valent Sinković, pa dodaje:

- Istina, nikada nismo baš tako daleko išli automobilom na neko natjecanje, ali za sve postoji prvi put. Cijela situacija u svijetu, pa i svijetu sporta je zbog korone dosta čudna, dugo nismo ni znali kada će se konačno održati neko natjecanje, pa smo se na kraju odlučili za vožnju automobilom, a ne let avionom.

Zagreb: Braća Sinković u utrci protiv osmeraca na Jarunu osvojili drugo mjesto

Srećom, olimpijski pobjednici nisu imali nikakvih problema na granicama...

- Ma baš nikakvih, niti u Sloveniji, niti u Češkoj, ma nigdje. Sa sobom smo imali negativne testove na koronu, ali zapravo nas nitko ništa nigdje nije ni pitao. Gdje je naš čamac? E, njega voze ljudi iz Saveza koji u Poljsku dolaze kombijem, haha. Naša očekivanja? Pa nismo imali nikakvih ozljeda, mogli smo normalno trenirati, samo nismo imali nikakvih natjecanja. Jasno, želimo treće europsko zlato - završio je optimistični Valent Sinković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani