To je to što me zanima!

Sinkovići iznenadili nakon zlata: Ovu disciplinu više ne vozimo!

U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dvojac na pariće i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju
Vidi originalni članak

Dođoh, vidjeh, pobijedih.

Izjava Julija Cezara najbolje opisuje fantastičnu braću Sinković koja su još jednom pokorila konkurenciju i osvojila novo zlato na Olimpijskim igrama. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Martin i Valent bili su neuhvatljivi u Tokiju za ostale veslače u dvojcu bez kormilara. Još jednom su pokazali nevjerojatnu dominaciju, pokazali kako su nedodirljivi pa opet iznenadili. Mijenjaju disciplinu i vraćaju se u dvojac na pariće, odnosno disciplinu s dva vesla.

Prije pet godina, nakon što su osvojili zlato u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru, iznenadili su izjavom kako mijenjaju disciplinu te prelaze u dvojac bez kormilara. Htjeli su probati nešto novo, testirati svoje mogućnosti i vidjeti od čega su sve satkani. Još jednom su pokazali kako su satkani od zlata.

Postali su prva muška posada koja je osvojila svjetsko, europsko i olimpijsko zlato u dvije različite discipline, ispunili su sve ciljeve koje su si zadali prelaskom u dvojac bez pa opet odlučili promijeniti disciplinu!

Vraćaju se korijenima i dvojcu na pariće koji ih je i proslavio.

- Kako smo na trima posljednjim Olimpijskim igrama veslali u tri različite discipline, pitali su nas što ćemo veslati sljedeće. Rekli smo da znamo da nećemo dvojac bez kormilara, a za ostalo ćemo vidjeti. Pet godina je bilo dosta. Bilo je izazovno, posebno za nas skulere. Imali smo dosta oscilacija u treningu, ali smo sretni kako smo to sve zaključili. Zapravo, odlučili smo se vratiti u skul veslanje jer nikad nismo bili zadovoljni sa sobom u dvojcu bez kormilara kao u dvojcu na pariće. Dakako, nećemo ići u neku disciplinu u kojoj nećemo konkurirati za zlato. Za početak ćemo veslati dvojac na pariće - kazali su Sinkovići nakon što su osvojili još jedno zlato, piše Večernji list.

Željni su novih izazova i nove konkurencije, žele pomaknuti nove granice. A to su napravili već bezbroj puta. Ovo im je treća olimpijska medalja, a srebro su osvojili i u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine. 

U dvojcu bez kormilara osvojili su dva svjetska zlata i jedno srebro te čak tri europska zlata i jedno srebro. Kruna ove discipline stigla je u Tokiju što je bio i najveći cilj nakon što su promijenili disciplinu. 

- U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dubl i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju, no to će biti naš novi izazov. Uostalom, ja vjerujem da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u štos. Sudeći po onom jednom treningu kojeg smo odradili lani možda već za mjesec-dva - kazao je Martin Sinković.

Također, morat će kupiti i nove vitrine jer pitanje je gdje će im stati sve te silne medalje. Ovo im je ukupno čak 18. medalja s velikih natjecanja, a vjerujemo kako neće niti na tome stati.

Veslači u dvojcu na pariće sigurno će imati noćne more nakon ove vijesti jer sigurno znaju što ih opet čeka. Dominacija nevjerojatne braće, a onda pohod na novo olimpijsko zlato. Za tri godine u Parizu!

Medalje braće Sinković

Svjetske medalje

- Zlato u četvercu na pariće 2010.

- Bronca u četvercu na pariće 2011.

- Zlato u četvercu na pariće 2013.

- Zlato u dvojcu na pariće 2014.

- Zlato u dvojcu na pariće 2015.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2017.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

Olimpijske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2021.

Europske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2010.

- Zlato u u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2020.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2021.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • EdgarAllanP 30.07.2021.

    stavite ih na novčanicu od 100 eura!!! ❤️

  • NindžaPijace 29.07.2021.

    To su oni koji snimaju propagandni materijal za kampanju #otrujse tako da im se poserem na zlato.

  • ChandlerBing4 29.07.2021.

    Ovi u drugim disciplinama se sada tresu i pitaju gdje ce ici nakon ovog. Najgore je onima u samcu, odmah dvije medalje zuzmu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare