Obavijesti

Sport

Komentari 31

Sinkovići iznenadili nakon zlata: Ovu disciplinu više ne vozimo!

Sinkovići iznenadili nakon zlata: Ovu disciplinu više ne vozimo!

U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dvojac na pariće i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju

VIDEO

Dođoh, vidjeh, pobijedih.

Izjava Julija Cezara najbolje opisuje fantastičnu braću Sinković koja su još jednom pokorila konkurenciju i osvojila novo zlato na Olimpijskim igrama. 

Pokretanje videa...

Braća Sinković VIDEO

Martin i Valent bili su neuhvatljivi u Tokiju za ostale veslače u dvojcu bez kormilara. Još jednom su pokazali nevjerojatnu dominaciju, pokazali kako su nedodirljivi pa opet iznenadili. Mijenjaju disciplinu i vraćaju se u dvojac na pariće, odnosno disciplinu s dva vesla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tokyo 2020 - Rowing

Prije pet godina, nakon što su osvojili zlato u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru, iznenadili su izjavom kako mijenjaju disciplinu te prelaze u dvojac bez kormilara. Htjeli su probati nešto novo, testirati svoje mogućnosti i vidjeti od čega su sve satkani. Još jednom su pokazali kako su satkani od zlata.

Postali su prva muška posada koja je osvojila svjetsko, europsko i olimpijsko zlato u dvije različite discipline, ispunili su sve ciljeve koje su si zadali prelaskom u dvojac bez pa opet odlučili promijeniti disciplinu!

Vraćaju se korijenima i dvojcu na pariće koji ih je i proslavio.

- Kako smo na trima posljednjim Olimpijskim igrama veslali u tri različite discipline, pitali su nas što ćemo veslati sljedeće. Rekli smo da znamo da nećemo dvojac bez kormilara, a za ostalo ćemo vidjeti. Pet godina je bilo dosta. Bilo je izazovno, posebno za nas skulere. Imali smo dosta oscilacija u treningu, ali smo sretni kako smo to sve zaključili. Zapravo, odlučili smo se vratiti u skul veslanje jer nikad nismo bili zadovoljni sa sobom u dvojcu bez kormilara kao u dvojcu na pariće. Dakako, nećemo ići u neku disciplinu u kojoj nećemo konkurirati za zlato. Za početak ćemo veslati dvojac na pariće - kazali su Sinkovići nakon što su osvojili još jedno zlato, piše Večernji list.

Rowing - Men

Željni su novih izazova i nove konkurencije, žele pomaknuti nove granice. A to su napravili već bezbroj puta. Ovo im je treća olimpijska medalja, a srebro su osvojili i u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine. 

U dvojcu bez kormilara osvojili su dva svjetska zlata i jedno srebro te čak tri europska zlata i jedno srebro. Kruna ove discipline stigla je u Tokiju što je bio i najveći cilj nakon što su promijenili disciplinu. 

- U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dubl i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju, no to će biti naš novi izazov. Uostalom, ja vjerujem da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u štos. Sudeći po onom jednom treningu kojeg smo odradili lani možda već za mjesec-dva - kazao je Martin Sinković.

Rowing - Men

Također, morat će kupiti i nove vitrine jer pitanje je gdje će im stati sve te silne medalje. Ovo im je ukupno čak 18. medalja s velikih natjecanja, a vjerujemo kako neće niti na tome stati.

Veslači u dvojcu na pariće sigurno će imati noćne more nakon ove vijesti jer sigurno znaju što ih opet čeka. Dominacija nevjerojatne braće, a onda pohod na novo olimpijsko zlato. Za tri godine u Parizu!

Medalje braće Sinković

Svjetske medalje

- Zlato u četvercu na pariće 2010.

- Bronca u četvercu na pariće 2011.

- Zlato u četvercu na pariće 2013.

- Zlato u dvojcu na pariće 2014.

- Zlato u dvojcu na pariće 2015.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2017.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

Olimpijske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2021.

Europske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2010.

- Zlato u u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2020.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2021.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda