To je to što me zanima!

Širite klupe! Fifa donijela novu veliku odluku za SP i smanjila glavobolje izbornicima u Kataru

S obzirom na potrebu zadržavanja dodatne fleksibilnosti zbog jedinstvenog vremena održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. u globalnom kalendaru, Fifa je promijenila neka pravila
Vidi originalni članak

Pet zamjena već je neko vrijeme novo normalno u nogometu, a odsad će biti i 26 igrača u zapisniku svake utakmice na Svjetskom prvenstvu!

Fifa je odlučila i potvrdila da je povećala brojku igrača na koje izbornici mogu računati za utakmice Svjetskog prvenstva. Dosad je to bilo 23, pa, tom računicom, odsad će na klupi biti čak 15 igrača.

Evo što je Fifa sve izmijenila:

"S obzirom na potrebu zadržavanja dodatne fleksibilnosti zbog jedinstvenog vremena održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. u globalnom kalendaru, kao i šireg konteksta razornih učinaka uzrokovanih pandemijom Covid-19 na momčadi, odlučeno je:

 - maksimalni broj igrača na preliminarnoj listi povećan je s 35 na 55.

- broj igrača koji će biti uvršteni na konačnu listu povećan je na najmanje 23, a najviše 26.

- posljednji dan utakmica na klupskoj razini bit će i rok za prijavu od 23 do 26 igrača koji će činiti konačan popis, a to je 13. studenoga 2022.

- na klupi će smjeti biti 26 ljudi, od toga 15 pričuvnih igrača te 11 službenih osoba, od kojih jedna mora biti liječnik."

Konačan popis izbornici će morati dostaviti do 13. studenog, osam dana prije početka natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Alen-Bj 24.06.2022.

    Mirko Antonio Čolak! Ako Dalić pozove Vlašića, e onda stvarno nije zaslužio biti na mjestu izbornika!

  • 24.06.2022.

    Preliminarna lista (u zagradama koji bi trebali otpast ako ne bude ozljeda) Golmani: Ivušič, Livaković, Kalinić, (Grbić), (Labrović) Obrana: Sosa, Barišić, (Melnjak), Gvardiol, Šutalo, Erlić, Lovren, Ćaleta Car, (Vida), (Škorić), (Pongračić), (Vušković), Stanišić, Juranović, Vrsaljko, (Bočkaj) Vezni red: Modrić, Kovačić, Brozović, Majer, Pašalić, Jakić, Sučić, (Kačavenda), (Krovinović), (Murić), (Moro), (Lovrić) Napad: Budimir, Kramarić, (Vlašić), Oršić, Livaja, (Petković), Brekalo, (Ivanušec), (Beljo), (Musa), (Šimić)... Eto može još igrača na preliminarni ali po meni je ovo najbolje što Hrvatska može dati...

  • 24.06.2022.

    A eto ima Olića Manđu i Čorluku tukana i ne mora nikoga vodit...Jeftinije je,a neče ni pola od onih 23 rabit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare