To je to što me zanima!

Sjajan olimpijski prizor: Rijov park bit će u obliku trokuta...

Na prostoru od 300 hekatara smještenom između brda i mora smjestit će se olimpijski par u obliku trokuta. Glavna ceremonija i atletika bit će na Maracani
Vidi originalni članak

Iako su Olimpijske igre u Londonu tek završile, pripreme za sljedeće 31. Igre u Rio de Janeiru, koje će se održati 2016. godine u punom su zamahu. U utorak je završen natječaj projekta za izgradnju olimpijskog parka, a fotografije prostornog nacrta koje su izašle u javnost zaista oduzimaju dah.

Park će biti smješten u Barra zoni između brda i mora, a površina od 300 hektara na kojem će biti smještena olimpijska borilišta je u obliku trokuta. Svoje mjesto dobit će na mjestu bivše staze na kojoj se održavala Velika nagrada Brazila.

U olimpijskom parku održat će se 15 olimpijskih sportova i 11 paraolimpijskih natjecanja na 34 borilišta, od kojih je čak 18 već u funkciji. Na istom mjestu smjestit će se medijski centar za 20.000 novinara te olimpijsko selo.

Za razliku od Igara u Londonu, centralni stadion neće biti u parku, već će se ceremonija otvaranja i zatvaranja kao i atletska natjecanja održati na kultnoj Maracani.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • CargoOPS 18.09.2012.

    Veoma pametan potez za ovo sa Maracanom i u Londonu bi ustedili puno vise para da su Wembley koristili za te svrhe! A ovo na slici izgleda prelijepo!

  • ramzes2 18.09.2012.

    svj nogometno prvenstvo i olimpijske igre organiziraju, bit ce im napeto s kreditima kad to sve završe

  • magla1 18.09.2012.

    Sudeći po naslovu grad se zove Rijo de Janeiro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare