To je to što me zanima!

Sjajan potez IHF-a: Donirat će opremu mladim rukometašima

Smatramo kako je to sjajna ideja i izvrsna inicijativa. Vjerujemo da je rukomet najljepša igra na svijetu i lijepo je da možemo omogućiti onoj djeci koja nisu imala previše sreće igranje u potpuno novoj opremi...
Vidi originalni članak

Osim uvođenja novog formata natjecanja, IHF je za svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj povukao još jedan hvalevrijedan potez. Naime, najbolji igrač svake utakmice donirati će sportsku opremu jednoj mladoj rukometnoj momčadi. 

Na prijašnjim natjecanjima igrači utakmice dobivali su razne nagrade, no za ovo natjecanje svjetski rukometni savez odlučio je iskoristiti pruženu mogućnosti i pomoći mladim rukometašima. Do navedene ideje došlo je u suradnji s proizvođačem sportske opreme Hummels i IHF-a, a svaki reprezentativac koji bude proglašen igračem utakmice, moći će izabrati jednu mladu rukometnu momčad kojoj je Hummels poslati sportsku opremu.

Ovo je hvalevrijedan potez glavne rukometne svjetske organizacije, a glavni cilj je pomoći klubovima i mladim rukometašima koji nemaju financijska sredstva za kupnju nove opreme. Na ovaj način će pomoći mladim rukometašima da dođu bliže snu ka postanku profesionalnih rukometaša, a tko zna, možda od njih netko bude i novi Hansen, Karabatić, Duvnjak.

- Smatramo kako je to sjajna ideja i izvrsna inicijativa. Vjerujemo da je rukomet najljepša igra na svijetu i lijepo je da možemo omogućiti onoj djeci koja nisu imala previše sreće igranje u potpuno novoj opremi. Nadam se da će igrači i svi sudionici ovoga raširenih ruku dočekati našu inicijativu - rekao je predsjednik IHF-a Hassan Moustafa, prenosi Sportnet.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.01.2019.

    Dajte u RK Zagreb da Gobac podjeli jos malo medu svojima

Komentiraj...
Vidi sve komentare