To je to što me zanima!

Marin Čilić u svojem 24. finalu igra protiv Australca Kyrgiosa

Marin je cijelo vrijeme kontrolirao meč i prava je šteta što se moralo u treći set. Čilić je prvi set uzeo već nakon pola sata igre, a sjajnu priliku imao je u drugom kad je pitanje finala mogao riješiti nešto ranije
Vidi originalni članak

Trebala su dva turnira da se Marin Čilić probudi i zaigra tenis! Najbolji hrvatski tenisač pobijedio je 22. igrača svijeta Benoita Pairea 2-1 u setovima 6-2, 6-7 (3-7), 6-3 i plasirao se u finale ATP-a u Marseilleu.

Marin je cijelo vrijeme kontrolirao meč i prava je šteta što se moralo u treći set. Čilić je prvi set uzeo već nakon pola sata igre. Pritom je tri puta oduzimao servis suparniku. Sjajnu priliku imao je u drugom kad je pitanje finala mogao riješiti nešto ranije. No mora se odati priznanje Francuzu koji se nije dao i koji je nakon tie-braka uspio uzeti drugi te odvesti meč u neizvjesnost trećeg seta.

No Marin je danas bio sjajan. Imao je 78% poena na prvom servisu, upisao je i 22 asa te spasio četiri od pet break lopti.

U finalu u nedjelju ga čeka Nick Kyrgios koji je bio bolji od Tomaša Berdycha 2-0 u setovima rezultatom 6-4, 6-2. Čilić i Kyrgios već su se jednom susreli. Bilo je to 25. svibnja 2013. godine u drugom krugu Roland Garrosa. Marin je tada slavio 3-0 (6-4, 6-2, 6-2). Bit će ovo 24. finale Marina Čilića u karijeri, a dosad je osvojio 14 naslova (posljednji u Moskvi prošle godine).

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Roki Posavac 21.02.2016.

    Bum bam bum bam finale,ovo moze biti najkrace finale u povjesti tenisa.Sutra pocinje Dubai da da konacno malo tenisa.

  • CelaviOsvetnik 20.02.2016.

    zgasi ovog sutra molim te.

  • _fzd_ 20.02.2016.

    premda u finalni nitko ne znas sto ocekivati od cilica, ipak bi volio da zgazi kyrgiosa, ne toliko zbog cinjenice da je marin nas nego koliko je kyrgios odvratan

Komentiraj...
Vidi sve komentare