To je to što me zanima!

Sjajna Petra Martić izborila je osminu finala Wimbledona!

Splićanka je cijeli meč bila dominantna i nije protivnici dozvolila da se razmaše. Martić je tako nastavila sjajan hrvatski niz u Wimbledonu budući da u drugom tjednu u singlu već imamo Marina Čilića i Anu Konjuh
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Petra Martić prvi put u karijeri ušla je u drugi tjedan Wimbledona. Martić je razbila Kazahstanku Zarinu Dijas 2-0, rezultatom 7-6, 6-1 i po prvi put se plasirala u osminu finala najcjenjenijeg teniskog turnira. Martić je 130. tenisačicu svijeta riješila prlično brzo i već nakon sat vremena i 31 minute zaputile su se prema svlačionicama.

Splićanka je cijeli meč bila dominantna i nije protivnici dozvolila da se razmaše. Prvi set bio je tijesan pošto su obje tenisačice po dva puta gubile svoj servis gem, ali Martić je na kraju bila bolja u tie-breaku 8-6.

Drugi set bio je gotov nakon 36 minuta. Problematičan je bio drugi gem u kojem je Martić imala čak pet break lopti i tek je posljednju uspjela iskoristiti. Ostatak seta riješila je rutinski i plasirala se u osminu finala Wimbledona gdje ju čeka Magdalena Rybarikova, koja je u 3. kolu svladala Ukrajinku Lesju Curenko sa 6-2, 6-1.

Martić je tako nastavila sjajan hrvatski niz u Wimbledonu budući da u drugom tjednu u singlu već imamo Marina Čilića i Anu Konjuh.

Inače, drugi Grand Slam zaredom igrat će osminu finala nakon što je isti rezultat postigla i na Roland Garrosu. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • atomski.mrav 08.07.2017.

    Aloo ...cura je napravila vrhunski rezultat...sad sta bude...idemo petra.

  • Mthesecond 08.07.2017.

    Nigdje nije spomenuto da je igrala kvalifikacije i da je tu pet meč lopti spasila u zadnjem kolu,da je već bila na izlaznim vratima,pred ponorom 3:5 gubila u zadnjem setu mislim i 40:0 imala protivnica na svoj servis,ne znam sad točno koja je bila (manje bitno) izvukla je to i eto je među 16 najboljih...Svaka čast...Eto i Marin dobro gura...Sve idealno za sad...

  • hbcro7 08.07.2017.

    U jednom trenutku ove godine je bila 665 igračica svijeta, nakon Wimbledona vjerojatno top 100. Lijepo je vidjeti kakvu raznovrsnu igru ima, ne igra monotono kao većina igračica.Iako nekad prekomplicira, neznam zašto toliko forsira taj lob kad je protivnica na mreži kad može jednostavno ići na prolaz punom snagom. I vraćanje servisa je nešto što se mora popraviti. Vjerojatno do US Opena neće više biti te patnje kroz kvalifikacije i nadam se da će do kraje godine doći do top 50. Zaslužila je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare