To je to što me zanima!

Sjajni Falcao je u penziji: Što je sve taj čovjek radio s loptom...

Futsal mag Falcao je objesio tenisice o klin. Na utakmici Brazila i Paragvaja (4-2) Falcao je zabio dva gola čime je stigao do nevjerojatne brojke od 401 gola u 258 nastupa. Bio je uzor velikanima
Vidi originalni članak

Otišao je najveći! Alessandro Rosa Vieira, poznatiji kao Falcao, otišao je u zasluženu mirovinu. S 41 godinom na leđima odlučio je reći dosta i više neće trčati parketima diljem svijeta, barem ne na profesionalnoj razini.

Bio je uzor mnogim igračima velikog nogometa poput Ronaldinha, Kake i Robinha koji su upijali njegove lucidne poteze poput spužve. Igrač je koji je ovom sportu dao drugu dimenziju, igrač zbog kojeg su mnogi zavoljeli ovaj sport koji je u stalnom usponu.

Oprostio se na utakmici Brazila i Paragvaja i to na način da je zabio dva gola u 4-2 slavlju Brazilaca. S ta dva gola je došao do brojke od 401 gola u karijeri u 258 nastupa. 

- Zbog futsala sam skoro cijeli život bio daleko od svog doma, obitelji, prijatelja, no vrijedilo je. Znam svoju važnost za futsal, ali želim i da svi znaju koliko je futsal važan meni. Bilo je to više od 20 godina velike patnje, ali još veće sreće - rekao je Falcao.

U klupskoj karijeri je postigao više od 1000 golova, četiri puta je imenovan najboljim igračem svijeta. a dvaput je osvojio Zlatnu kopačku. Njegovim odlaskom završava jedna eura ovog sporta koji će sada morati iznjedriti novog heroja.

 
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.10.2018.

    Šta ti je život. Do prije tjedan dana igraš protiv Strasbourga, a danas već u mirovini. Nek mu je sa srećom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare