To je to što me zanima!

Sjećate se Panuccija? Preuzeo klupu albanske reprezentacije

12 TROFEJA Christian Panucci Ligu prvaka osvojio je s Milanom i Realom. Nakon bogate igračke karijere prešao je u trenere, a posao u Albaniji bit će mu prvi veliki samostalni izazov
Vidi originalni članak

Bio je pomoćnik Fabiju Capellu na klupi Rusije, samostalno je vodio Livorno i Ternanu u drugoj talijanskoj ligi. Christian Panucci (44), branič bogate igračke karijere, preuzeo je klupu Albanije naslijedivši Giannija de Biasija koji je u lipnju dao ostavku.

- Moj je cilj plasman na Euro 2020. - optimistično je najavio Panucci, koji je igrao u Milanu, Interu, Romi, Chelseaju i Realu.

Osvojio je 12 trofeja od čega su dvije Lige prvaka s Milanom (1994.) i Real Madridom (1998.). U dresu talijanske reprezentacije igrao je 57 puta i zabio je četiri gola. Igračku karijeru je zaključio 2010. godine u Parmi.

- Albanija ima odličnu ekipu, vjerujem kako nije nemoguće izboriti plasman na EURO. De Biasi je odradio sjajan posao, a mi ćemo pokušati podići kvalitetu na još veću razinu - kazao je Panucci.

Reprezentacija Albanije je na trećem mjestu skupine G kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine s devet bodova. Na prve dvije pozicije su Španjolska i Italija sa po 16 bodova.

- Do kraja kvalifikacija još su četiri kola, nakon čega se okrećemo kvalifikacijama za EP - dodao je Panucci.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Don Beton 20.07.2017.

    Miki Miki Miki, plači ti Panucci!

  • Dame Dolla 19.07.2017.

    Onaj koji se ne sjeća velikog Cristiana iz Rome taj nije nikad ni pratio nogomet. P.s. Miki Rapaić

  • Bueno 19.07.2017.

    kaj je on igrao? desnog beka? jel bio dobar?

Komentiraj...
Vidi sve komentare