To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja: Uz pomoć velikog vođe uzet ćemo SP

Reprezentacija Sjeverne Koreje po drugi put će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Igraju u 'skupini smrti', a prijenosa neće biti da nacija ne vidi poraz
Vidi originalni članak

Na stadionu u Pyongyangu krajem prošle godine natiskalo se 80.000 navijača na prijateljskoj utakmici protiv velikog Brazila. Barem su tako mislili gledatelji. No umjesto Kake, Luisa Fabiana i društva na terenu su bili igrači brazilskog drugoligaša Atletico Sorocabe, koje su zbog medijske cenzure Sjevernokorejci protumačili kao zvijezde prave brazilske reprezentacije. U na trenutke sablasnoj tišini, uz tek poneki koordinirani pljesak na rijetki dobar potez domaćih igrača, susret je završio 0-0. Sjevernokorejska formacija 5-3-2, u kojoj su igrali i prije 44 godine na SP-u u Engleskoj, izdržala je protiv brazilskih haklera i odlično počela pripreme za Južnoafričku Republiku. U Engleskoj su 1966. godine bili hit. Osramotili su Talijane pobjedom 1-0 u osmini finala, a protiv Eusebijeva Portugala vodili su 3-0, no ipak su izgubili 5-3. Iako će za njih uspjeh na SP-u biti ako Brazilu, Portugalu ili Obali Bjelokosti zabiju gol, igrači i izbornik veliki su optimisti!
- Uz pomoć velikog vođe Kima Jong-Ila učinit ćemo narod ponosnim i osvojiti SP - mrtav hladan izjavio je izbornik Jong-Huh.
Drukčije izjave su mu zabranjene. Ne smiju ni pomisliti na poraz u Južnoj Africi. Prijenosa utakmica neće biti kako nacija slučajno ne bi vidjela poraz. Navečer će se samo prikazivati skraćena snimka. I to samo u slučaju pobjede.
1) Na gotovo svim sportskim priredbama gledatelji moraju sudjelovati u stvaranju koreografije
2) Posljednji put su na Svjetskom prvenstvu igrali 1966. u Engleskoj. Stigli su do četvrtfinala i izgubili od Portugala 5-3 iako su vodili 3-0
3) Na SP 2010. kvalificirali su se ispred jakog Irana i Saudijske Arabije zbog bolje gol-razlike.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mo88 11.04.2010.

    ko zna možda su ih plutonijem ili čim drugim našopali da ne bude ovo kung fu nogomet:D

  • rajathunder 11.04.2010.

    uz pomoć svog komunističkog diktatora oni će UZET sp...kako? e ovako....bacit ce atomsku bombu na jedan od stadiona......sj koreja ce nspast JAR.....prisilit će uefu i UZET SP.....UZET!!!

  • user_46149 11.04.2010.

    biće love na kladionici.s koreja daje gol

Komentiraj...
Vidi sve komentare