To je to što me zanima!

Skandal u Austriji! Ried zabijao dok nije ušao u prvu ligu, Hrgin menadžer bijesan: Kakva farsa!

Samo je prvi išao u Prvu ligu, a u slučaju jednakog broja bodova ključ je bila gol-razlika. Kako bi u Ried doša vijest da je zabio Klagenfurt, tako bi Ried isti zabio gol. Ili dva, za svaki slučaj
Vidi originalni članak

Kad je ulog velik i na sređenom zapadu se i igra i trpa dok ne bude dovoljno. Gubitnici optužuju i žale, pobjednici likuju, šute i baš ih briga.

U ovom slučaju ulog je plasman u Prvu ligu, sređeni zapad je Austrija, gubitnik Austria Klagenfurt, a pobjednik Ried. Cijela zemlja bruji o najočiglednijoj od svih namještaljki, a vodstvo Saveza i lige zasad su razgovorljivi k'o zlatne ribice.

Što se dogodilo? Prije zadnjeg kola u lovu na austrijsku Bundesligu Klagenfurt i Ried bili su rame uz rame, svako po 61 bod. Pravila su jasna: ako na kraju priče dva kluba imaju isti broj bodova presudna je gol-razlika, a ako je i to identično onda broj postignutih golova.

Ried je imao gol prednost tj. gol-razliku +25, a Klagenfurt +24. Zadnje kolo: Ried kod kuće protiv Floridsdorfer AC-a, Klagenfurt domaćin Wackeru iz Innsbrucka.

I Klagenfurt je pobijedio 6-1 (nakon pola sata vodio 5-0), a u Riedu... Floridsdorfer AC je na travnjak poslao kombiniranu ekipu, tijekom same utakmice s klupe ubacivao tinejdžere, a svi skupa su igrali kao da je u pitanju rekuperacijski trening. Pa se igralo u ovom ritmu: kako dođe vijest iz Klagenfurta da je tamo zabio domaćin, tako Ried zabije gol-dva.

Na kraju je Ried za svaki slučaj pobijedio s 9-0 i kao prvak austrijske Druge lige izborio promociju u Bundesligu. Što je 9-0 među prijateljima? A Bože moj, dogodi se...

Iz Klagenfurta psuju, optužuju i traže pravdu, u Riedu šute, a iz Floridsdorfera kažu da im je stvarno neugodno:

- Svjesni smo da smo razočarali mnoge ljude jučerašnjim nastupom. Ispričavamo se zbog opuštenog i neprofesionalnog nastupa naše momčadi. U danima i tjednima koji dolaze intenzivno ćemo analizirati sve što se dogodilo - objavili su iz FAC-a.

Bosanski Hrvat, poznati sportski djelatnik Željko Karajica, jedan je od visokopozicioniranih u Austriji Klagenfurt (inače i: menadžer našeg, a svjetskog boksača - Filipa Hrgovića!). Čovjek kipti:

- Kakva farsa. Sramota! A Savez šuti?! Ali mi nećemo šutjeti. Tražimo istragu i poništenje utakmice koja je u jednoj sramotnoj večeri bacila ljagu na cijeli austrijski nogomet, a nama nanijela nedopustivu nepravdu - najavio je Karajica.

POGLEDAJTE SAŽETAK SPORNE UTAKMICE:

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 04.08.2020.

    Kaj Hrgović igra nogomet?

  • svekrva7 04.08.2020.

    Kladionice su Tata Nogometu....Nema opasnijeg Kriminala od.legalnog....😂😂😂...I dargo.mi je neka sve ide u PM.. Neka mi se i nogomet zgadi a počeo je vec ima par godina.....

  • PredragKišurek 04.08.2020.

    Ovo je gore neko kod nas u Hrvatskoj tj. u HNS.Ima i gorih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare