To je to što me zanima!

Skandal u F1: Alonso je 2007. htio sabotirati Lewisov bolid!

Ili će Hamilton ostati bez goriva i pobjede ili ću tebe i momčad prijaviti FIA-i, Ronu Dennisu je poručio Fernando Alonso nezadovoljan jer nije bio prvi vozač momčadi
Vidi originalni članak

Dvije sezone zaredom Fernando Alonso bio je F1 prvak. Otišao je iz Renaulta i potpisao za McLaren. Tamo mu je kolega bio Lewis Hamilton, a Španjolcu transfer nije bio iz snova. Nije bio prvi vozač, a nezadovoljstvo je kulminiralo uoči VN Mađarske 2007. godine. 

Alonso je htio sabotirati Hamiltonov bolid, piše Tom Bowers, autor Ecclestoneove biografije. 

Nekoliko sati prije utrke na Hungaroringu je pristupio prvom čovjeku momčadi, Ronu Dennisu i dao mu ultimatum: 

- Ili će Hamilton ostati bez goriva i pobjede ili ću tebe i momčad prijaviti FIA-i.

Ron ga je 'otpilio', a Alonso je predao dokaze protiv momčadi pa ih je FIA kaznila sa 100 milijuna dolara i uzela im konstruktorske bodove jer su špijunirali Ferrari.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • deba KING 07.03.2011.

    McLaren-Mercedes rulz- Hakkinen,,,Montoya,,,,Hamilton

  • westin 01.03.2011.

    Alonsu je bilo krivo kako jednog dvostrukog svjetskog prvaka može pobjediti tek neki klinac koji je sjeo u F1 bolid i pobjediti ga i raditi manje grešaka od njega. Alonso je takav papak da će ga formula pamtiti po spaygate ili crashgate ili još bolje kako se samo pravio lud na VN Njemačke. Sezona 2011. bi mogla biti još bolja sad kad je na testiranjima Massa nadošao s gumama ufff bit će rata!

  • sandra_chelsea 01.03.2011.

    Kao prvo tko kaže da je ovo istina? Napadate čovjeka bezveze...nikad se nije povlačio s nekakvim skandalima po novinama, za razliku od boytoy-a Hamiltona...Čovjek je fantastičan vozač, a onaj Ron Dennis najveća sramota F1. Sumnjam da bi se Alonso spustio tako nisko....Dok je Ron gurao Hamiltona u prvi red i time sabotirao Alonsa, Kimi je osvojio naslov...i neka je, bolje on nego ovaj smrad i tatin sin. Alonso je krenuo od dna u F1 i morao se dokazivati i protiv Schumachera i dokazao se. A ovaj došao na gotovo...dokazao je u ovih par sezona da nema pojma. Alonso radi sa svojim mehaničarima i razvija s njima strategiju, a ovaj nema ni trunke mozga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare