To je to što me zanima!

Skandalozan potez Barcelone: Figo, naš dres nećeš nositi...

Figo, koji je pet godina igrao za Barcelonu nakon čega je potpisao za Real, trebao je igrati za kombinirani sastav Barce i Juvea. Ali Katalonci su mu zabranili nastup
Vidi originalni članak

Luis Figo trebao je biti dio spektakularne utakmice u kombiniranom sastavu velikana Barcelone i Juventusa u susretu protiv svjetskih zvijezda uoči finala Lige prvaka.

Trebao, jer Barcelona je zatražila Uefu da Figu zabrani nastup i makne ga iz sastava.

- Uefa nas je obavijestila da je usvojila naš zahtjev i Luis Figo neće predstavljati Barcelonu na utakmici legendi - objavila je Barcelona na službenoj stranici.

Portugalcu, koji je prije 15 godina za 37 milijuna funti prešao iz Barcelone u Real Madrid , Katalonci ne dopuštaju da zaigra za klub u kojem je proveo pet godina, odigrao 168 službenih utakmica i zabio 33 gola.

Nikad mu nisu oprostili transfer u madridski Real u kojem je proveo sljedećih pet godina nakon čega je potpisao za milanski Inter i završio veliku nogometnu karijeru.

Kad je prvi put došao na Nou Camp u dresu madridskog Reala, katalonski navijači su mu priredili nezaboravan doček. Nema toga što nije letjelo na teren toga dana, od upaljača, boca, limenki pa do slavne svinjske glave.

- Često sam znao s Figom odigrati kratko dodavanje nakon kornera. Ali negdje kod trećeg, četvrtog kornera, rekao sam mu: "Oprosti, ali snađi se sam" - opisao je situaciju s te utakmice Realov bek Michel Salgado.

Figo je stoički sve istrpio i godinu dana kasnije postao najbolji igrač svijeta.

Kombinirana momčad Juventusa i Barcelona igrat će u subotu protiv svjetskih zvijezdi na stadion u Berlinu, a Figo je trebao biti u momčadi s Del Pierom, Trezeguetom, Vierijem, Giulyjem, Decom, Edmilsonom protiv Piresa, Djorkaeffa, McManamana, Karembeua i ostalih koji će predstavljati Svijet.

Kako je Barca zabranila Figu nastup, bilo bi sjajno kad bi Portugalac jednostavno, zamijenio strane. U momčadi svjetskih zvijezdi sigurno bi bilo mjesta za njega. A onda, po nekom idealnom scenariju, neka zabije par komada Kataloncima...

  • LEGENDE BARCE I JUVEA: Van der Sar, Ciro Ferrara, Ludovic Giuly, Del Piero, Giovanni van Bronckhorst, Edmílson, Fabio Cannavaro, David Trezeguet, Mark van Bommel, Gianluca Zambrotta, Deco, Eric Abidal, Christian Vieri
  • ALL-STARS: Jens Lehmann, Cafu, Youri Djorkaeff, Robert Pires, Predrag Mijatović, Giovane Elber, Clarence Seedorf, Rai, Christian Karembeu, Steve McManaman, Pierre van Hooijdonk, Marco Materazzi
Idi na 24sata

Komentari 111

  • NenadCindrić 05.06.2015.

    sto se mene tiče zabranio bi mu ulaz i u grad a kamo ne na stadion

  • ANTIKRIST666 05.06.2015.

    koje ludosti....zar se netko može smatrati ozbiljnim čovjekom i uzbudjivati na ovakve stvari??? get a life

  • stipo222 05.06.2015.

    ovo je cisto normalno , i ja bi mu zabranio ..otiso si u rivala bjazi sad...bjaazi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare