To je to što me zanima!

Skaut priznao: Firmina smo otkrili na Football Manageru

Hoffenheimov skaut Lutz Pfannenstiel rekao je u razgovoru za talkSPORT kako je sjajnog ofenzivnog veznjaka Roberta Firmina zapravo otkrio u igrici Football Manager
Vidi originalni članak

Roberto Firmino (25) danas je jedan od najboljih nogometaša Liverpoola i svakako jedan od onih zbog koji navijači vole doći na stadione. No Brazilac nije jedan od onih igrača koje su svi svjetski skauti zakaparili još u 'vrtiću'. Upravo suprotno, Firmino možda i ne bi imao ovakvu karijeru u Europi da nije bilo popularne nogometne igrice Football Manager.

U razgovoru za talkSPORT jedan od skauta Hoffenheima Lutz Pfannenstiel otkrio je kako su njegov kolega i on strastveni igrači FM-a te kako su upravo tamo otkrili Firmina 2011. godine.

- Shvatili smo da je dobar i odmah krenuli u skautiranje. Kada dovodite igrača iz druge brazilske lige za četiri milijuna eura, a još je i mlad, ljudi odmah misle da je to previše novca. Kritičari odmah govore da nije pametno davati toliko novca za igrača koji još nije 'gotov' - priča Lutz.

No Firmino je očito bio pun pogodak. Nakon četiri godine u Hoffenheimu prodali su ga Liverpoolu za 10 puta veći iznos.

- Na kraju smo za njega dobili 42 milijuna eura plus bonusi pa mislim da smo napravili dobar posao. Čini se da je to dobro skautiranje, zar ne?

Itekako, jako dobro skautiranje i fantastično iskorištavanje sjajne igrice.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • robicasvor 18.11.2016.

    Bilo je tih igraca malo vise, freddy adu, ben arfa, fernando cavenaghi, guarin, robinho, itd...

  • ma_da_25 17.11.2016.

    isto tako ima promasaja hahah u prijasnjim izdanjima Maloca i Buljat stupovi obrane, nisam ih prodavao nikad, a u fm2016 milic, juranovic i tudor su klase XD al ajde bar sam u igrici hajduk mogao do trofeja dovesti :D

  • Odvjetnik diniMal 17.11.2016.

    Šahtar također. Sve brazilci dovedeni zahvaljujući igrici. Everton je čak neki ugovor sa njima potpisao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare