To je to što me zanima!

Skinuli Kopenhagen: Tičinović i Runje prvi s Nordsjaellandom

U momčadi novog prvaka igraju i dva hrvatska nogometaša, hajdukovac Mario Tičinović i Ivan Runje, koji su ovaj posljednji ogled odgledali s klupe za pričuve
Vidi originalni članak

Nakon tri sezone zaredom nogometaši FC Kopenhagena nisu prvaci danske Superlige. Po prvi put u povijesti to je ove srijede uspjelo igračima Nordsjællanda...

Pobjedom 3-0 na domaćem travnjaku, u utakmici posljednjeg 33. kola, protiv Horsensa, Nordsjælland je sačuvao dva boda prednosti baš pred FC Kopenhagenom i velika fešta navijača tog kluba je mogla početi. U dosadašnjoj povijesti najveći uspjeh ovog kluba je bilo treće mjesto na kraju sezone 2002/03.

Inače, do trona je Nordsjælland došao sjajnom završnicom u prvenstvu. Ova pobjeda mu je bila sedma u posljednjih osam utakmica, a jedino su remizirali protiv Odensea (0-0).

U momčadi novog prvaka igraju i dva hrvatska nogometaša - Mario Tičinović i Ivan Runje, koji su ovaj posljednji ogled odgledali s klupe za pričuve. Tičinović je kao posuđeni igrač na putu do naslova prvaka ugradio jedan gol.

Recimo da je u posljednjem kolu FC Kopenhagen, na svom travnjaku, pobijedio Silkeborg 2-1, ali je ostao dva boda iza velikog suparnika ove sezone (68-66). Ipak, ostala je FC Kopenhagenu utješna nagrada - igranje kvalifikacija Lige prvaka iduće sezone. U Europa ligu idu Horsens i Midtjylland, dok iz prve lige ispadaju Lyngby i Koge.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • darek5cro 24.05.2012.

    Eeee taj Kopenhagen.. kolko mi je para uzeo u zadnjih 4-5 kola :(

  • superdejan 24.05.2012.

    ufff sto su im puno pomogle ove nase zvijezde..taj jedan gol je bio bas presudan..

  • ReggochOch 24.05.2012.

    ..svaka ti čast..držim ti fige..

Komentiraj...
Vidi sve komentare