To je to što me zanima!

Skočio sa Starog mosta u Neretvu pa je slomio nogu

Skakačima sa Starog mosta u Mostaru u nedjelju nije na ruku išao jak vjetar. Skakati po vjetru s te visine, poglavito na glavu, može biti kobno...
Vidi originalni članak

Puhala je relativno jaka bura, ali su momci skakali, rekao nam je Željko Šunjić, čitatelj 24sata koji je u nedjelju u Mostaru snimio skokove sa Starog mosta. Skakanje sa 20-ak metara visokog mosta, o čijoj visini ovisi vodostaj Neretve, izazov je i bez vjetra, koji skakače na noge može okrenuti u drugi smjer, a one koji skaču na glavu može prevaliti.
- Nisam smjela gledati skokove, kako je to puhalo. Bože sačuvaj. Skrila bih lice i pitala brata je li izronio - rekla nam je jedna od gledateljica. Njezine su slutnje obistinile u pauzi skokova.
Enes Mutap, jedan od skakača-veterana, skočio je u Neretvu i slomio nogu. Smjestili su ga u bolnicu Južni logor.
Sudjelovali su natjecatelji iz BiH, Srbije te Crne Gore. Najmlađi skakač ove je godine bio Hilmo Pehilj (17) iz Mostara. Nastupao je uz odobrenje roditelja.
U skokovima na noge pobijedio je Igor Kazić. Skakači na noge moraju imati siguran let i gladak upad u vodu sa što manje 'štrapa', odnosno moraju izbaciti što manje vode. U skokovima na glavu, takozvanoj lasti, također je najvažniji miran let te plitak ulaz u vodu i što veći 'štrap', odnosno izbaciti što više vode. Arman Puzić ovogodišnji je prvak u skokovima na glavu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • komandant mark_900 26.07.2010.

    Bravo dečki svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare