To je to što me zanima!

Škorić je najbolji hrvatski stoper HNL-a! Miereza ćemo platiti 2,5 milijuna eura, puno je to, ali...

Škorić je pravi kapetan, najbolji hrvatski stoper koji igra u HNL-u, a mi držimo sve u svojim rukama, rekao je Nenad Bjelica uoči gostovanja Osijeka kod Slaven Belupa u nedjelju
Vidi originalni članak

Imamo 22 igrača na treningu i vjerujem da će takvo stanje ostati i nakon zadnjeg treninga pa sve do nedjelje i utakmice, rekao je Nenad Bjelica dva dana prije gostovanja njegovog Osijeka kod Slaven Belupa.

- Dobro smo radili ovaj tjedan, odmorili smo dva dana nakon pobjede kod Istre. Čeka nas Slaven koji je remizirao protiv Hajduka, uvijek je nezgodan na svom terenu, prepoznatljivog stila i uglavnom u sustavu 3-5-2. Krstanović potvrđuje klasu s 38 godina, vrhunski je nogometaš i drago mi je zbog njega. Nadam se samo da neće biti efikasan u našoj utakmici, pa neka bude u onim idućim i da preskoči još nekoga na vječnoj ljestvici strijelaca.

Na onoj trenutnoj prvenstvenoj Osijek je izjednačen na vrhu s Dinamom, a optimizam podgrijavaju sve uvjerljivija izdanja. U zadnje tri utakmice i tri pobjede Osječani imaju gol-razliku 8-0.

- Kada uđemo u utakmicu na način kako smo ušli, pogotovo protiv ekipa iz donjeg doma, onda je izvjesno da ćemo i pobijediti. Naš je pristup najvažniji. Bili smo uvjerljiviji u zadnje tri utakmice, ali nije baš da se nismo tresli do kraja jer i protiv Lokomotive i Istre zabili smo drugi u završnici. Pritisak je sada na momčad sve veći i trebamo tako nastaviti.

Iako jedna od sportskih deviza kaže da se pobjednička momčad ne mijenja, Bjelica nije poklonik iste...

- Pa i ne držim se toga. Mijenjao sam u ovim utakmicama, Silva je igrao protiv Lokomotive, Miloš protiv Istre, pa je Bohar ušao na poziciju Kleinheislera. Razmišljam o protivniku, formi, utakmicama, eventualnom umoru i to za mene ne pije vodu. Za Slaven imam dilemu-dvije.

Nakon Koprivnice Osijek će opet u goste, na Poljud...

- Ne bih sada previše o toj utakmici. Hajduk se stabilizirao s novim trenerom, primarno obrambeno. Imamo cijeli tjedan za Hajduk pa ćemo onda vidjeti, fokus nam je na Slavenu - kazao je Bjelica prije nego je pohvalio svog kapetana Škorića.

- On je najbolji hrvatski stoper u HNL-u!. Pravi kapetan i moram ga pohvaliti, igra cijelo vrijeme na visokoj razini i dirigira obranom. Ta trojka u obrani djeluje dobro, s njim, Čeberkom, pa Gutijem, kompaktno napadamo i branimo se i samo tako možemo ostvarivati rezultat. Lončar je dobro trenirao i velike su šanse za njegov nastup u nedjelju.

Neupitne su, pak, one Mierezove koji je prvi strijelac HNL-a s 19 golova i Osijek će definitivno otkupiti njegov ugovor vrijedan 2,5 milijuna eura od španjolskog Alavesa.

- Vjerujemo da će biti najbolji strijelac. Podređuje se momčadi, pravi je momčadski igrač. Samo netko tko se dobro osjeća ovdje, može tako igrati. Mi smo već odlučili i trebamo staviti točku na i. Čekam predsjednika da dođe i da to sredinom svibnja postane službeno. Puno je to novca, ali on to zaslužuje. A sad, koliko će ostati, vidjet ćemo. Puno je zainteresiranih i treba cijeniti što je poslije Messija drugi najbolji argentinski strijelac u ligama.

Pravi strijelci, pravi napadači, zasad su Dinamova muka jer uz nepotpunog spremnog Petkovića ne igra ni Gavranović. Je li to možda Osijekova prednost u finišu prvenstva u kojem Zagrepčani za 12 dana stižu u Gradski vrt?

- Napadači su vrlo važni, a mi za ovaj sustav imamo četiri kvalitetna napadača i nadam se da će ostati zdravi. Ne znam hoće li to biti prevaga jer Dinamo ima veznjaka i ofenzivaca koji se mogu adaptirati na tu poziciju. A mi svakako sve držimo u našim rukama, kako izgleda - završio je Bjelica.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • spajkiii 11.04.2021.

    Kako to najbolji Stoper a Danas DVA gola primili 😁😁😁😁😁😁😁

  • 10.04.2021.

    Škorić je vrlo dobar stoper, i ono što je odigrao, kad je uskočio u repku, odigrao je fenomenalno. Naravno da je tom dojmu još i pripomogla određena skepsa prije same tekme o njegovom pozivanju. Jedino kaj bih ga volio onda vidjeti u tri vezane tekme, da pokaže jel stvarno za reprezentativni kadar ili je ono bila tekma slučaj. Mislim da svakako zaslužuje da ga se još koji put uključi. Za razliku od Vide, koji mi je mucho simpatico, jako drag i bitan (ne samo igrački) član repke, ali u zadnjih x utakmica, uz primljeni gol stalno čujemo da je prethodila neka Vidina greška.

  • 10.04.2021.

    Svaka cast za atmosferu u Osijeku, nabrijani su i daju 120%Meni je samo zao da su radi opsesije za prvim mjestom zatvorili vrata svojim igracima iz skole. Osijek je godinama i.ao dobre rezultate u mladjim uzrastima, a od dolaska Bjelice, samo Zaper igra, svi ostali osjecani su u drugom ili trecem planu. A dugorocno to bi mogao biti problem. Mislim da bi im bilo bolje da su isli korak po korak, target kup i 2.mjesto i uskociti u EL skupinu par godina pa cekat Dinamov kiks, ovako ce potrositi hrpe novaca na strance a sto kad ne osvoje nista, raspad?

Komentiraj...
Vidi sve komentare