To je to što me zanima!

Škorpion Vučko: Otišao u San Antonio živjeti američki san...

Luka Vučko, bivši igrač Hajduka i Rijeke, potpisao je za San Antonio Scorpionse. Obožava NBA i veseli se što će iz prvog reda moći gledati Duncana i Parkera
Vidi originalni članak

Informacija kako je Luka Vučko potpisao ugovor za američki NASL klub San Antonio Scorpionse, iznenadila je većinu njegovih prijatelja, koji su smatrali kako je to korak natrag u karijeri nekadašnjeg reprezentativca.  

- Svi su pitali zašto, a moj odgovor je uvijek isti. Pričekajte godinu, dvije i saznat ćete zašto - kazao je Vučko i pojasnio: 

- Kad mi je menadžer rekao za ponudu Scorpionsa i ja sam se začudio, no kad sam saznao za uvjete i planove kluba, sve mi je bilo jasno. Vlasnik Scorpionsa, biznismen i filantrop Gordon Hartman, osnovao je klub 2010. godine. Upravo gradi novi stadion Toyota Field, sljedeće godine kupit će licenciju za MLS ligu, a sav prihod uplaćuje u zakladu za djecu s problemima u razvoju. Odmah nakon potpisa ugovora nazvao me i trener Tim Hankinson i oduševio me poznavanjem nogometa, planovima... 

Početkom osamdesetih pioniri nogometa u Americi su bili Vučkovi prethodnici u dresu Hajduka Slaviša Žungul i Ivan Buljan. Danas je nogomet najbrže rastući sport u Americi, koji opasno prijeti da ugrozi status četiri najpopularnija sporta, a to su američki nogomet, košarka, baseball i hokej. 

- Ako je Amerika dobra za Beckhama i Henrya, zašto ne bi bila i za mene. U najboljim sam godinama, zdrav sam i razmišljam dugoročno. Osim nogometne karijere, Ameriku sam izabrao i zbog kvalitete života i mogućnosti koje pruža nakon karijere meni i mojoj obitelji – kaže Vučko, koji je imao i jedan poseban motiv - košarku.  

- Košarku obožavam od mladih dana, pogotovo San Antonio za koje igraju Tim Duncan i Tony Parker. Prilika da iz prvoga reda uživo gledam Spurse u doigravanju je ostvarenje američkog sna – zaključio je Vučko. 

NASL je druga američka liga

NASL je Sjevernoamerička nogometna liga, koja se igra u SAD, Kanadi i Portoriku. U predstojećoj sezoni, koja započinje 6. travnja nastupit će devet klubova, a prvaka će se dobiti nakon doigravanja u kome nastupa šest najboljih. NASL je druga američka liga, osnovana po uzoru na MLS. Obje lige su zatvorene, a iz jedne u drugu se prelazi isključivo ako klub kupi licencu za nastup.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • The_Man 11.02.2013.

    karina od igrača, inače igro u turskoj dok ga skoro vlastiti navijači nisu objesili za najbliži stup na kod njihovog stadiona!

  • WOMANIZER 10.02.2013.

    ništa mu neće falit, čestitam!

  • Veki-Zagreb 10.02.2013.

    ma puca ti kiki...zaradit ćeš lovu...gađat ćeš manekenke...šta će ti više..samo ožeži :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare