To je to što me zanima!

Sky Sports donosi priču o Hrgi i Babiću: 'Savage želi meč? To je kao da odeš iz amatera u City'

Sjajni hrvatski teškaški dvojac nastavlja uspon prema svjetskom vrhu, a međusobni animozitet bivših kolega iz BK Leonardo zainteresirao je i veliki Sky Sports
Vidi originalni članak

Alen Babić (4-0) već u nedjelju boksa peti profesionalni meč u karijeri protiv 36-godišnjeg Irca Nialla Kennedyja (13-1-1), tek mjesec dana nakon što je u drugoj rundi nokautirao Shawndella Wintersa. U međuvremenu, Filip Hrgović nokautirao je Alexandera Kardoziju pa najavio novi meč 7. studenog protiv Rydella Bookera na Floridi.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović pjeva 'Grkinju'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjajni hrvatski teškaški dvojac nastavlja uspon prema svjetskom vrhu, a međusobni animozitet bivših kolega iz BK Leonardo zainteresirao je i veliki Sky Sports.

Alen Babić je u kratkom vremenu stvorio boksačko ime o kojem bruji cijeli Otok te skočio na 70. mjesto na svijetu prema BoxRecu. Englezi su 'poludjeli' za Hrvatom kojem je glavni trener i dalje Leonardo Pijetraj, ali za čiju karijeru sada brine velika engleska boksačka zvijezda Dillian Whyte.

Osebujnim i unikatnim karakterom osvojio je domaću i englesku boksačku scenu toliko da ga je 'pod svoje' uzeo i glavni boksački promotor svijeta Eddie Hearn, čovjek koji ne propušta priliku stvoriti marketinški magnet od boksača ukoliko procijeni da isti zadovoljava kriterije.

Boksačkim stilom koji podsjeća na stare dane bez 'pimplanja', alter egom Divljaka koji se probudio na sparinzima kod Whytea, Babić je do sada rušio sve protivnike unutar dvije runde. I zbog neriješenih stvari iz prošlosti između njega i Hrgovića, domaća i europska boksačka scena bruji o potencijalnom meču dvojice hrvatskih teškaša.

NOVI MEČ Sad je i službeno: Hrgović protiv Bookera na Floridi - 7. studenog

No, Hrgovićev menadžer Kalle Sauerland smiruje stvari.

- To je kao da iz amaterskog kluba dođete u Manchester City - rekao je Sauerland za Sky Sports pa dodao:

- Veliki je skok od izbacivača u klubu doći do borbe s nekim uspješnim poput Hrgovića, koji je među pet najboljih na svijetu.

Alen Babić godinama je radio kao izbacivač po noćnim klubovima i uz to je gradio boksačku karijeru. Nerijetko je sparirao s Hrgovićem nakon što bi odradio treću smjenu.

BOKSAČ, FOTOGRAF Bio sam redar, napadali su me noževima, bocama... Sad sam s Whyteom i razbio bih Hrgovića!

- Shvaćam njegovu ambiciju i svaka mu čast. Ali neka prvo odradi neke nižerangirane borbe, pa se popne na ljestvici. Ne krivim Babića, ovo je boks i moraš stvoriti svoje ime. Ali ako puno pričaš, u nekom trenutku moraš to poduprijeti i u ringu. Babić bi mogao biti dobar borac, ali mora proći put koji svi prolaze. Ne može dobiti iznimku samo zbog osobnih razmirica s Hrgovićem - dodao je Hrgin menadžer.

Babić: Hrgović je nasilnik, znam kako s njima

Babić se uz odličan okomiti boks dobro snašao i u showbiz dijelu pa se tako sjajno prezentirao i u trash-talku što mu je, nekako, došlo prirodno. No, ističe da to nije on već njegov alter ego Savage. Alen Babić je "dobar i skroman dečko iz Rovinja".

- On je samo još jedan nasilnik. Radio sam kao izbacivač 10 godina i znam kako s nasilnicima. Sparirao sam s Hrgovićem svaki put nakon noćne smjene. Rekao je da sam običan izbacivač. Što to znači? Želi me diskreditirati. Prošao sam težak put, a on se rodio sa srebrnom žlicom u ustima - rekao je Savage.

Brojni fanovi zamjeraju modernom boksu na manjku atrakcije i aktivnosti. Boksači nekad i boksački danas nisu ista sorta, no Babić donosi dašak 'old schoola' u moderna vremena. Moderni Joe Louis i Jack Dempsey.

- To je moj pristup. Jedna ili dvije runde. Ne idem dalje od treće. Ja sam drugačiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s Hrgovićem

Idi na 24sata

Komentari 34

  • samo peri 03.10.2020.

    Sve mi se nekako čini da ovaj Babić nije Hrvat...

  • magic_mushrooms 03.10.2020.

    Babicu daj udji u ring s tim panjem i otkini mu glavu ,lik je sramotno glup i antipatican

  • FDNY👨🚒 03.10.2020.

    Moraš osjetit Hrgu

Komentiraj...
Vidi sve komentare