To je to što me zanima!

Slaven Bilić: Nije nas bilo ni blizu situacijama za gol

Teško smo dolazili u šanse, to niti blizu nije bilo onoliko često koliko smo željeli, rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon remija u Budimpešti
Vidi originalni članak

Zadvoljan sam, bila je to dobra utakmica, rekao je Slaven Bilić, ali na licu se zadovoljstvo nije vidjelo. I na klupi tijekom 90 minuta često je skakao, vikao na suca i svoje igrače te se pred novinarima doimao zabrinutim. Gledao je u jednu točku i sve što je poslije pričao bilo je prilično daleko od zadovoljstva.
- Ono čime nisam zadovoljan jest da smo bili rijetko opasni. Teško smo dolazili u šanse, to uopće nije bilo onoliko često koliko smo željeli - kazao je Bilić. Nije pritom, kaže, mislio samo na napadače, koji još čekaju prvi gol od Wembleya. Uostalom, u drugom je dijelu posegnuo za varijantom s Rakitićem kao drugom špicom umjesto klasničnog napadača Ivice Olića.
- Neki ključni igrači nisu imali svoj dan, nisu tu krivi samo napadači. Nije nas bilo ni blizu situacijama za gol. Ali čekat ću igrače, vjerujem da će eksplodirati na Euru. A što se tiče ove varijante s Rakitićem, s njom sam u globalu zadovoljan.
Osim Nike Kovača, koji je unatoč autogolu bio naš najbolji igrač, teško bi se nekoga moglo izdvojiti po dobrome.
- Ja sam zadovoljan i obranom, šteta što nismo pobijedili, primili smo gol nakon faula na Pletikosi.
Okrenuo se Austriji.
- Mađarska je bila adekvatan suparnik, igrali su agresivno kao što će i Austrijanci. Znamo još od ždrijeba da će nam biti teško, svjesni smo da neće biti šetnja. Ovih 11 imaju najviše šanse da istrče i na Prateru iako ima tu još nekoliko igrača koji konkuriraju.
Svjestan je da nije bilo bajno, ali svi se još sjećamo 1998. Hrvatska je prije Eura izgubila od Slovačke 2-1 u Rijeci, do Francuske su igrače pratili zvižduci, a vratili su se kao brončani...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • svila22 01.06.2008.

    do sada je Bilić dokazo da zna šta radi vjerujem u njega i nadam se dobrim predstavama naših na euru

  • andy159 01.06.2008.

    ljudi stavam je sta se sekirate radi te utakmice. pravo svoje lice pokazat ce tek na euru za par dana.sretno im bili.

  • elenora 01.06.2008.

    mogu samo zamisliti osude..jadan Bilić i nogometaši!! Još nisu otišli ni na Euru a već imaju zamjerke..donedavno ih u nebesa dizali al imam osjecaj da ćemo ih vrlo brzo pokopati sa svojim osudama...ja samo mogu poželiti Biliću i momcima sve najbolje,i vjerujem da će biti prvaci!!! Mogu oni to!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare