To je to što me zanima!

Slaven Bilić zabrinut zbog poljudskog travnjaka

Nizozemci u Split dolaze oslabljeni, nakon Ruuda van Nistelrooya zbog ozljede je otpao i veznjak europskog prvaka Milana - Clarence Seedorf
Vidi originalni članak

Južina i kiša potpuno su usporile naše reprezentativce. Klate se splitskim hotelom, spavaju, neki čak i kartaju bezvoljno. Slaven Bilić u ponedjeljak nije došao ni na konferenciju za novinare, nego je produžio do teretane. No nakon jedinoga pravog treninga na glavnom terenu Bilić je bio vidno zabrinut.
- Nisam zadovoljan terenom. Dosta je mekan, premekan - rekao je ozbiljno izbornik, kojeg očito malo peče što ga loš travnjak očekuje u njegovu gradu, na njegovu stadionu.
- Malo mi je čudno, kako ne, dugo nisam ovdje branio. Ali jedva čekam, neću podleći atmosferi. Kad sam bio mlađi, više sam na ovakvim utakmicama gledao pune tribine nego što se događa na terenu. Sad sam iskusniji, pa mi se to neće dogoditi - kazao je Stipe Pletikosa.
Već od prije izbornik je bio rječitiji.
- Treba zaboraviti Wembley i tu veliku pobjedu, ali takve utakmice moramo stalno ponavljati. Evo prilike i u srijedu da odigramo jedan veliki meč - najavio je Bilić još jednu dobru partiju svojih izabranika.
Izbornik i njegovi suradnici u Splitu su doznali još jednu dobru vijest. Nakon Ruuda van Nistelrooya, zbog ozljede je otpao i veznjak Milana Clarence Seedorf.


PRANJIĆ: NJIHOVA OBRANA JE NAŠA ŠANSA
Danijel Pranjić najbolje poznaje Nizozemce. Igra u Heerenveenu već tri godine, a pola godine igrao je i s Huntelaarom, u ovom trenutku prvim nizozemskim napadačem.
- Opasan je, u dobroj formi. Pogotovo u šesnaestercu, svaku priliku pretvara u gol - kaže Pranjić te prenosi najave iz “zemlje tulipana” da je Nizozemcima u Splitu najvažnije ne izgubiti. Otkrio je Pranjić i naše najveće šanse.
- Trebamo pritisnuti njihovu zadnju liniju, to im je možda najslabiji dio momčadi. Moramo onemogućiti pas igru i biti koncentrirani čitavu utakmicu. Jer, nisu od onih koji padaju kad prime gol, štoviše, mentalno su jaki. U nizozemskoj ligi ima puno preokreta, od 0-2 do 5-3 i slično.

RUNJE: ŽAO MI JE DINE DRPIĆA
Dino Drpić sigurno bi se prilagodio u Bešiktašu, moram priznati da ne znam zašto je transfer propao. Neću u to ulaziti, samo mi je žao Dine, on je zaslužio igrati u velikom klubu, rekao je Vedran Runje, bivši golman Bešiktaša, koji se s klubom također nije rastao u dobrim odnosima, te poželio sreću Gordonu Schildenfeldu.

'ENGLEZI' I OLIĆ PROPUSTILI ZADNJU VJEŽBU
Bilić je večerašnji trening zatvorio za javnost, na njemu nije bilo spektakularnih obrata. Nitko se nije ozlijedio, jedino su Ćorluka, Eduardo, Kranjčar i Olić zbog umora propustili zadnju vježbu. Ona je, doduše, kako kaže izbornik, bila i najvažnija, trening u utorak bit će laganiji. Rakitić je samo trčkarao jer je u nedjelju igrao.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Horned Reaper 05.02.2008.

    bit će to zanimljiva utakmica..šteta što ruud i clarence ne igraju...

  • domagojbbb 05.02.2008.

    kaj ste mogli očekivat od poljuda?

  • Ratkajeva 04.02.2008.

    ne igraju tek ruud i clarence ostali igraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare