To je to što me zanima!

Slaven pobijedio bogate Arape? Fifa: Platite mu 14 milijuna €!

Bilić je u rujnu 2018. potpisao sa saudijskim Al Ittihadom na tri godine, ali je pet mjeseci poslije dobio otkaz. Fifa je naložila da mu se isplati otpremnina, ali klub ide na arbitražu u Lausanneu
Vidi originalni članak

Bio je trener mjeseca u prvenstvu u siječnju, a u veljači prošle godine već je bio bivši. No Slavenu Biliću (51) takav bi se epilog itekako trebao isplatiti.

Naime, saudijski klub raskinuo je trogodišnji ugovor s bivšim hrvatskim nogometnim reprezentativcem i izbornikom nakon samo pet mjeseci. Uprava kluba nije bila zadovoljna rezultatima i dala je Hrvatu otkaz, a otpremnina će, čini se, biti izdašna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Al-Ittihad bi, prema presudi Fife, trebao Biliću isplatiti 56 milijuna saudijskih rijala odnosno oko nešto manje od 14 milijuna eura, prenosi saudijski portal Al-Riyadiya.

Presuda ipak nije konačna jer je saudijski klub najavio žalbu Sportskom abritražnom sudu u Lausannei.

VIDEO: POBIJEDIO KORONU Dirljiva poruka: Bilić pomogao navijaču da se probudi iz kome

Super Slav u rujnu 2018. došao je u Arabiju s ciljem da klubu osigura ostanak. U siječnju je imao pozitivnu seriju od pet pobjeda i remi u šest utakmica, ali su mu presudila dva remija i poraz od Al-Hilala Zorana Mamića (48) u veljači.

Al-Ittihad se te sezone ipak spasio od ispadanja, a Bilić je na ljeto otišao u West Bromwich Albion, s kojim igra sjajno i drži drugo mjesto koje mu jamči izravan plasman u Premiership. Samo bod više ima vodeći Leeds.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • DamTi18cm 14.05.2020.

    Dobiti će pola.

  • nottonightjosephine 14.05.2020.

    Ne treba mu pravni fakultet. To ce dati Amerikancima iz Miamia da mu vode, vjerovatno dogovor, odvjetnicka agencija 1-1.5 milion Bilic 7-7.5, ostatak lopovima u Saudijskoj do punog iznosa.

  • krkonosebeskidi 14.05.2020.

    Ma dajte ljudi urazumi te se mnogi od Vas koji nisu nikad nogomet igrali da preuzmete Bajern Real ili recimo Mancester a Bilic Schalke Wolsburg ili recimo Ajaks sta bi Bilic ili neki Dalic ucinili vise nego sto klub jeste preseravanje je ovaj danasnji nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare