To je to što me zanima!

Hrvatska pala u Veszpremu: Mađari maksimalno u Arenu

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u 3. kolu kvalifikacija za EP protiv Mađarske u kobnom Veszpremu 20-18. Uzvrat u Zagrebu slijedi već za dva dana
Vidi originalni članak

Briga kapetana Igora Vorija uoči kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske, nažalost, bila je opravdana, jer hrvatska rukometna reprezentacija je nakon pet godina ponovo pala u Veszpremu. Ovaj mađarski grad očito je koban za naše rukometaše, koji nikad nisu uspjeli tamo ostvariti pobjedu, a tako nije bilo ni večeras jer je Hrvatska izgubila 20-18 u 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj.

Nakon uvodnih pobjeda nad Slovačkom i Latvijom nervozni 'kauboji' se nisu najbolje snašli protiv jako čvrste mađarske obrane, ali i uigranog napada predvođenim sjajnim Csaszarom i Nagyom.

Upravo su njih dvojica prevagnula u maksimalnoj trećoj pobjedi u skupini 4 te u pozitivnoj atmosferi dolaze već za dva dana u zagrebačku Arenu, u kojoj će Hrvatska jednostavno morati pobijediti kako bi ostala u igru za vodeću poziciju.

Uz jako lošu realizatorsku igru s obje strane na poluvrijeme se otišlo s 8-6 za Mađare, no Golužina momčad na početu nastavka radi seriju od 4-0 i vraća prednost. U posljednjih 15 minuta obje momčadi, uz puno grešaka, mijenjale su se u vodstvu, a onda je pet minuta prije kraja Mađarska otišla na 18-16, ali Hrvatska s igračem više nije mogla napraviti još jedan preokret.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Horvat i Buntić sa po 4 gola te Ninčević i Vori sa po 3, dok su kod pobjednika najbolji bili Csaszar sa 6 golova te stopostotni Nagy s 5 golova. Mirko Alilović upisao je 12 obrana na golu Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • douglas_1 06.04.2013.

    Nije koban Veszprem nego Goluža.

  • dostavljačica 05.04.2013.

    ne gledam rukomet više jer za mene to više jednostavno nije ONO šta smo imali a iskompleksirani Slavkan ostaće zapamćen jedino kao glupan koji je Hrvatskoj zabranio da uživa u IVANU BALIĆU. LEGENDO POZDRAV MA GDJE BIO

  • mučkođubre2 05.04.2013.

    maknite golužu dok još nije kasno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare