To je to što me zanima!

Slavni tenisač se 'udomaćio' u zatvoru: Podučava meditaciju i jogu, smršavio je osam kg...

Boris Becker je početkom svibnja otišao u zloglasni zatvor Wandsworth koji je poznat po nasilju i međusobnim napadima zatvorenika. Nije se osjećao ugodno pa je isposlovao premještaj u Huntercombe gdje je niža razina osiguranja
Vidi originalni članak

Boris Becker (54) imao je sve, danas, ako gledamo financijsku stranu, nema gotovo ništa. Ni slobodu. Nijemac je prije nekoliko godina proglasio bankrot, već neko vrijeme nalazi se u zatvoru. 

Jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća osuđen je na dvije i pol godine zatvora jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako bi izbjegao plaćanje dugova. Od toga će polovicu provesti iza rešetaka, a drugu polovicu na uvjetnoj slobodi.

Početkom svibnja otišao je u zloglasni zatvor Wandsworth koji je poznat po nasilju i međusobnim napadima zatvorenika. Beckera su zaštitili od toga, no njemu su problem bile male porcije hrane i tek deset funti dnevno, koliko je imao na raspolaganju. To je većinom trošio na čokoladu.

Nijemac je povukao veze pa su ga premjestili u Huntercombe. I nije mu tako loše. U novom zatvoru je niža razina osiguranja, nema toliko nasilja, a Becker se brzo udomaćio. Može koristiti mobitel koliko god želi. 

Dobio je posao asistenta za tjelesni pa tako podučava o teoriji tjelesno zdravstvene kulture i prednostima vježbanja uz uravnoteženu prehranu.

To znači kako kolege educira o nutricionizmu te ih podučava jogi i meditaciji. Riječ je o bonus programu unutar zatvora koji zatvorenicima može pomoći u smanjenju kazne. 

Njegov odvjetnik Oliver Moser rekao je kako se slavni tenisač vrlo lako uklopio u zatvorski život. Spava u samici, a u sjajnim je odnosima s drugim zatvorenicima. 

Odlučio je zatvor iskoristiti i za tjelesnu transformaciju pa tako svakodnevno pohodi teretanu. To je rezultiralo gubitkom osam kilograma, a jedan od razloga je i što više ne konzumira alkohol jer ga - nema. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zorozimba 20.10.2022.

    Bolje od Života na vagi....Ajmo Boris možeš ti to...

  • barba1 20.10.2022.

    Nažalost kad u kocku uđeš, onda teško izlaziš!

  • 20.10.2022.

    ha ha ha, ne nije mu lose samo je 8 kg. smrsavil… 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare