To je to što me zanima!

Slovenac Platinijev nasljednik: Uefa i Fifa trebaju promjene...

Ako me izaberu, prvo ću predložiti ograničavanje mandata. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu kao što je Uefa 10 ili 20 godina, rekao je Slovenac Aleksander Čeferin
Vidi originalni članak

Aleksander Čeferin prvi je favorit za novog predsjednika Uefe. Ugledni slovenski odvjetnik i predsjednik nogometnog saveza Slovenije prema posljednjim informacijama ima podršku oko 30 nacionalnih saveza. 

Čeferin se za mjesto predsjednika Uefe bori sa Nizozemcem Michaelom van Praagom i predsjednikom španjolskog saveza Angelom Maria Villarom. Uefin kongres na kojem će izabrati predsjednika na rasporedu je 14. rujna u Ateni. 

Tko od ova tri kandidata sakupi najmanje 28 od 55 glasova postat će nasljednik Michela Platinija.

- Teško je reći što će biti u Ateni. Zasad sve izgleda dobro. Podrška koju imam je iskrena i u njoj nema nikakvog interesa. Izbori su tajni, vidjet ćemo. Bitno je da sam kandidat i da nemam što ponuduti za protuuslugu onima koji su me javno podržali - rekao je 49-godišnji Čeferin za Anadolu Agency (AA).

Izbor Slovenca na čelo Uefe bio bi i značajan za našu regiju.

Čeferin je obećao provesti neophodne reforme u europskom nogometu.

- Uefa i Fifa trebaju promjene, trebaju nove ideje. Teško da je netko tko je tamo proveo 10 ili 20 godina spreman za reforme. Moja prednost je što sam mlađi, imam nove ideje i podržavaju me savezi iz svih dijelova Europe. Nogomet treba jedinstvo, a ne da dvije velike zemlje ratuju tko će preuzeti Uefi - dodao je predsjednik slovenskog saveza.

Borit će se i za male i za velike.

- Teško možete biti predsjednik Uefe i predstavnik samo malih saveza. Bit ću predsjednik malih, srednjih i velikih. Ne smijemo zaboraviti na solidarnost i probleme malih. Meni je lakše shvatiti te probleme jer dolazim iz male zemlje i malog saveza. Sigurno sam u boljoj poziciji za shvatiti tu problematiku od nekoga tko taj osjećaj nema - kaže Čeferin.

Njegov izbor mogao bi uzdrmati temelje Uefe. 

- Ne smijemo dopustiti nikakva zatvorena natjecanja za elite, ni klupska ni reprezentativna. Moram ograničiti broj mandata u Uefi. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu 20 godina. To će mi biti prva stvar koju ću predložiti - dodao je Slovenac.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • šteta 01.09.2016.

    Ako je ovaj slovenac, onda zbilja, možda ima slovensko državljanstvo...ali slovenac nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare