To je to što me zanima!

Umjesto Dinama u 'vijoličaste': Jakirović novi trener Maribora

Jakirović je dva mjeseca bio bez posla nakon što je dobio otkaz u Gorici s kojom je napravio velike stvari, no nakon 61 utakmice došlo je do razlaza s 43-godišnjim trenerom koji je sada postao Mariborov
Vidi originalni članak

Igor Jovićević preuzeo je prvu Dinamovu momčad, Rijekinu već vodi Simon Rožman, pa su u slovenskom Mariboru odlučili. Sergej Jakirović naš je novi trener.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši trener Gorice preuzeo je najtrofejniji slovenski klub koji je napustio Darko Milanič, pa su brzo reagirali i zamjenu uspjeli naći prije nego se steknu uvjeti za nastavak sezone.

Jakirović je bio dva mjeseca bez posla nakon što je dobio otkaz u Gorici s kojom je napravio velike stvari, no nakon 61 utakmice došlo je do razlaza s 43-godišnjim trenerom koji je figurirao i kao opcija za Dinamo II.

Trenersku karijeru je započeo u Dugom Selu trenirajući juniore, potom je vodio juniore sesvetskog Radnika, pa preko Sesveta stigao do Gorice.

I sada do 15-rostrukog prvaka Slovenije koji je u trenutku prekida sezone bio tek četvrtom mjestu sa sedam bodova zaostatka za Olimpijom.

- Ovo je za mene veliki korak naprijed u kratkoj trenerskoj karijeri. Maribor je najbolji klub u Sloveniji i nije jednostavno biti trener takvog kluba, no znam se nositi s pritiskom. Letvica je visoko postavljena - rekao je Jakirović na predstavljanju.

- Mislim da će jedino on moći izvući najbolje od svakog pojedinca, što je pokazao na klupi hrvatskog prvoligaša Gorice  Uz naporan rad i energiju koju odiše na terenu vjerujem u novi zamah koji momčad trenutno treba - kazao je novi sportski direktor kluba Oliver Bogatinov.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dobar dan 333 23.04.2020.

    Jakirovic bi mogao biti dobar trener...samo hrabro i puno srece...

  • Blue Star 23.04.2020.

    Shvatili su zlovenci ako žele iole dobar rezultat u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu moraju angažirat nekog iz Hrvaške 😄

  • KRALJMATJAŽ_2 23.04.2020.

    ja pa ne on...Viole šampion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare