To je to što me zanima!

Slovenci protiv ABA lige, Srbi i Hrvati uvode novo natjecanje

Hrvati i Srbi planiraju novo regionalno natjecanje koje bi se igralo po završetku nacionalnih prvenstava. Ono bi trebali početi po završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine, kaže Erjavec
Vidi originalni članak

Generalni tajnik Radoslav Nestorović i predsjednik Slovenskog košarkaškog saveza Matej Erjavec sastali su se s predstavnicima Fibe gdje su razgovarali o odnosu slovenskog saveza prema ABA ligi i Eurokupu. Zaključak je sljedeći: Slovenci ne podržavaju niti jedno niti drugo natjecanje.

- Kada bismo podržavali, to bi nas odvelo do sudbine Španjolske. Ne podržavamo ABA ligu u ovom obliku, a ne podržavamo ni Eurokup. Spremni smo suspendirati klub koji želi igrati u tom natjecanju. Razgovarao sam s predstavnicima Olimpije i oni razumiju naš potez - rekao je Erjavec.

Na press konferenciji je otkrio da se sprema neko novo natjecanje.

- Hrvati i Srbi planiraju novo regionalno natjecanje koje bi se igralo po završetku nacionalnih prvenstava. Ono bi trebali početi po završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine - zaključio je čelni čovjek slovenske košarke.

Finale ovogodišnje ABA lige počinje 28. travnja, za naslov će se boriti Crvena zvezda i Mega Leks, a ostaje vidjeti hoće li zaista doći do zajedničkog, regionalnog natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • hosovac_1_1 27.04.2016.

    i uporno nas guraju na Balkan....svatite drugovi gotovo je

  • mestar 27.04.2016.

    Mi smo za sve sto nevalja.

  • silversky 26.04.2016.

    zašto mi Hrvati uvijek imamo osjećaj da moramo negdje pripadati, ulaziti u neke unije, saveze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare