To je to što me zanima!

Slovenci su Hrvatskoj opet očitali lekciju iz košarke

Bila je ovo klasična utakmica naše repke, držimo, držimo i onda iz neshvatljivih razloga puknemo. Teško nam padaju ovi porazi, rekao je Roko Ukić
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija opet nije uspjela pobijediti Sloveniju, ah ti Slovenci, doista već imamo kompleks. U pet međusobnih službenih utakmica, upisali smo i četvrti poraz, 91-84.
- Svih ovih godina mislim da smo bolji od njih, ali nikako da ih pobijedimo - rekao je Popović.
Čini se kako ipak to baš i nije tako.
Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, prva četvrtina završila je uz minimalnu našu prednost, 18-16. Drugi dio još bolji, a u jednom trenutku bilo je i plus sedam. U svlačionice se otišlo sa 44-39 za Jokine izabranike i činilo se kako smo stvarno bolji od njih. No, ubrzo je usljedila doza realnosti. Prvo serija 5-0, a onda kanonada trica pa su treću četvrtinu Slovenci dobili 26-15! Posljednja kakva-takva nada i zadnje vodstvo bilo je 71-70 nakon četiri naše trice, no onda smo potpuno potonuli.
Šlokar i Laković su zabili po 15 koševa, a Hrvatsku je predvodio Ukić sa 20 te Tomas i Popović sa po 17, ali raspoloženi trojac bio je premalo.
- Bila je ovo klasična utakmica naše reprezentacije, držimo, držimo i onda iz neshvatljivih razloga puknemo. Imali su više pameti i koncentracije na kraju. Teško nam padaju ovi porazi. Suđenje nikad ne komentiram i suci nisu imali lošu namjeru no nisu dobro sudili - rekao je Ukić.
Slijede nam utakmice protiv Tunisa u srijedu te protiv Brazila u četvrtak.

LIVE

1.ČETVRTINA
Hrvatska tricom Ukića vodi 6-2. Prošlo je pet minuta, a naši imaju 8-6. Igra se koš za koš, ali naši drže minimalnu prednost, 13-11. Odlična igra Vrankovićevih izabranika i najveća prednost od 16-11. Završila je prva četvrtina, Hrvatska vodi 18-16.
2.ČETVRTINA
Tomas se razigrao i pogodio tricu. Slovenci vraćaju tricom, a nakon koša Banića zabio je i Ukić uz dodatno za najveću prednost od 26-19. Slovenci su smanjili na 32-28. Tomić je napravio faul u napadu, svoj treći i ide van igre. Prvi problemi za Hrvatsku. Zabio je Tomas nakon prolaza, a Lakovič tricu za 35-33 vodstvo Hrvatske. Bogdanović je ukrao loptu i zakucao u kontri. Slovenci su izjednačili nakon slobodnih bacanja, a onda je i Žorić zakucao. S istekom vremena Tomas je zabio tricu za 44-39 na poluvremenu.
3.ČETVRTINA
Slovenija je napravila 5-0 seriju za izjednačenje. Odmah je Ukić zabio tricu. Slovenije je prvi put povela 48-47. Četiri minute do kraja četvrtine, 52-52 je. Dragić nosi Slovence, zabio je i tricu. Odmah nakon njega i Nachbar za minus šest. Trica za tricom, nakon Popovića pogađa Slokar pa i Zupan za devet koševa zaostatka. Ukić u posljednjoj sekundi za 65-59 vodstvo Slovenije.
4.ČETVRTINA
Nakon koša Slovenije tricu je pogodio Popović, a onda i Ukić za samo minus dva. Nova trica Popović, Hrvatska 'trpa' sa svih strana. Nova trica nakon slovenskog koša, Tomas! Slovenija vodi 74-71 šest minuta prije kraja. Tomić mora van zbog 5. prekršaja. Trica Lakovića. Žorić je promašio oba slobodna. Tri i pol minute do kraja 80-73 je za Sloveniju. Koš Ukića iz nemoguće situacije, zabio je i slobodno. Na ulazu u zadnju minutu gubimo sedam. Gotovo je, Slovenija je pobijedila 91-84.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Svetac_1 30.08.2010.

    Košarka je igra koju prenosi Slavko Cvitković i u kojoj Hrvatska redovito gubi uz objašnjenja da smo eto ovaj put izgubili a imali velik postotak ubačaja za tricu.

  • Sony Anderson 30.08.2010.

    mi ne možemo slobodno bacanje zabit

  • user_47039 30.08.2010.

    Ajmo Hrvatska junačka zemljo, osvetit ćemo se SAD-u, bit će 100:0 za nas ajmo Hrvatska!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare