To je to što me zanima!

Slovenski rekorder Luka Žvižej oprostio se od reprezentacije

Prošlo je 15 godina otkako sam s velikim ponosom prvi put zapjevao "Zdravljicu" u reprezentativnom dresu i tako svaki put do 217. koji je bio moj posljednji, rekao je Žvižej
Vidi originalni članak

Rukometaš Celja Luka Žvižej koji je slovenski rekorder s 217 nastupa i 702 pogotka u nacionalnom dresu, okončao je reprezentativnu karijeru, a svoju je odluku priopćio na službenom internetskom portalu rukometnog prvaka Slovenije.

Žvižej (35) reprezentativnu karijeru započeo je 2001. godine, sudjelovao na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima te 2004. bio član momčadi koja je sudjelovala na olimpijskom turniru u Ateni.

- Prošlo je 15 godina otkako sam s velikim ponosom prvi put zapjevao "Zdravljicu" u reprezentativnom dresu i tako svaki put do 217. koji je bio moj posljednji. Tempo treninga, priprema, putovanja, utakmica, turnira i prvenstava na klupskom i reprezentativnom planu je teško uskladiti. Zato sam odlučio nastaviti karijeru samo u celjskoj 77-ici, a 20-ica sa slovenskim grbom ide na posebno mjesto, kakvo ima i u mom srcu - izjavio je kapetan Celja za klupski internetski portal.

Žvižej je u tri nastupa na svom posljednjem EP-u postigao šest pogodaka. Slovenija će za mjesec dana nastupiti na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Malmoeu uz domaćina Švedsku, Španjolsku i Iran. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će nastup u Rio de Janeiru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare