To je to što me zanima!

Slučajnost? Hrvatska već tradicionalno fizički slaba

Već godinama iskazujemo zabrinjavajuću tjelesnu pripremljenost, osobito na završnicama Eura i Mundiala, kamo svi dolaze svježi i ''nabildani''
Vidi originalni članak

Još je na Europskom prvenstvu u Portugalu hrvatska momčad u dvije utakmice prokockala dobar rezultat u zadnjih 30-50 minuta. Protiv Francuske sastav Otta Barića vodio je 2-1 od 52. minute, ali je u 62. primio (neregularan) izjednačujući gol od Trezegueta i na kraju osvojio samo bod. Takav nas je ishod prisilio na pobjedu protiv Engleske, prema čemu su "vatreni" krenuli ranim pogotkom Nike Kovača. No od 41. minute nastupio je potop te je konačan rezultat iznosio 2-4 na hrvatsku štetu.
Na putu do Mundiala 2006. najlošije smo prošli protiv Bugarske i Malte koje su dostigle hrvatska vodstva od 2-0, odnosno 1-0. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj bilo je žalosno gledati kako prosječna Australija stišće Hrvatsku i dvaput izjednačava. Završnih 2-2 bilo je za momčad Cice Kranjčara istovjetno porazu.
U inače izvrsno odrađenim kvalifikacijama gubitak koncentracije prema kraju utakmice vidio se protiv Makedonije (0-2 u zadnjih pola sata) i Engleske (od 0-2 do 2-2, prije 2-3).
I u pripremnim utakmicama Škotska i Mađarska izjednačavale su naše vodstvo pa je krajnji ishod bio po 1-1 unatoč dobrim počecima utakmica. Podređenost punih sat vremena čak i u dvoboju s Austrijom može uistinu zabrinuti vodstvo reprezentacije, kao i navijače, uoči susreta s rastrčanom i neumornom Njemačkom. Ili je na pomolu čudesan preokret u formi kakav se ne viđa često?

HRVATSKA OD DOBROG PREMA LOŠEM
          PROTIVNIK     POČETAK  KRAJ
2004. Francuska           2-1         2-2
2004. Engleska              1-0         2-4
2004. Bugarska             2-0         2-2
2005. Malta                    1-0         1-1
2006. Australija          1-0, 2-1     2-2
2007. Engleska              2-0         3-2
2008. Škotska               1-0          1-1
2008. Mađarska            1-0          1-1

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gremljin 09.06.2008.

    nije slučajno! tko u našoj repki koja je jučer istrčala može reći da igra? uglavnom sijede na klupi ili su pričuve rezervama? tko je trčao? uglavnom Olić, što je i očekivano jer je standardan član u prvoj momčadi HSV-a, Niko Kovač također standardno dobar. Modrić?? Po tko zna koji put kažem da hrv.nog.ljiga nije mjerilo za uspjeh, to je jučer opet pokazao. potpisal je ugovor snova, i skupa sa čorlukom polako pokazuje da je najvažnije napravil , osigural si je egzistenciju, sad ga boli briga. još kad se pogleda tko igra, kako i zašto, kad se rasčlani svaki nepotizam i kad se objektivno sagleda situacija, Hrvatska nogometna reprezentacija može u 1/4 finale, ali kad je nagaze portugalci ili nizozemci, tu će se vidjeti da su naši STARI FIĆEKI , a ovi FERARIJI .

Komentiraj...
Vidi sve komentare