To je to što me zanima!

Službeno: Guardiola potpisao ugovor s Manchester Cityjem!

Manchester City potvrđuje kako je završio pregovore s Pepom Guardiolom, koji će postati menadžer Manchester Cityja u sezoni 2016./ 2017, službeno je objavio City
Vidi originalni članak

Gotova je transfer saga oko prelaska možda i najboljeg nogometnog trenera trenutno. Pep Guardiola će od ljeta postati menadžer financijskog diva Manchester Cityja, a potpisao je ugovor na tri godine!

Sve je krenulo krajem 2015. godine kada je Pep objavio da od sljedeće sezone neće voditi Bayern München. Tu informaciju potvrdio je njemački div, a kao nasljednik je izabran Carlo Ancelotti, koji je nakon otkaza u Realu uzeo pauzu zbog zdravstvenih problema. Talijanski stručnjak će od sljedeće sezone ponovo biti aktivan, a njegov prethodnik seli na Otok.

Manuel Pellegrini učinio je sve kako bi zadržao posao, ali kad klub troši gomilu novca na pojačanja onda očekuje i trofeje. A 'građani' su osvojili puno manje nego što su potrošili.

- Manchester City potvrđuje kako je završio pregovore s Pepom Guardiolom, koji će postati menadžer Manchester Cityja u sezoni 2016./ 2017. Ugovor je potpisao na tri godine, a ovi pregovori su bili nastavak diskusija koje su prekinute 2012. godine. Iz poštovanja prema Manuelu Pellegriniju i igračima, klub želi ovu odluku donijeti javno kako bi otklonio sva moguća nagađanja - službeno je objavio Manchester City na klupskim stranicama.

Sada su na tri godine potpisali čovjeka koji je stručnjak za trofeje, a to potvrđuje i njegova statistika:

- s Barcelonom je:

  • tri puta osvojio naslov španjolskog prvaka, a dva puta je osvojio i Kup
  • tri puta je osvojio španjolski Superkup
  • dva puta je osvojio Ligu prvaka
  • po dva puta je osvojio europski Superkup i Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo

s Bayernom je: 

  • dva puta osvojio naslov njemačkog prvaka
  • jednom uzeo njemački Kup
  • po jedan put osvojio europski Superkup i Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo

Valja spomenuti kako je omjer pobjeda i poraza u njegovoj trenerskoj karijeri zaista zapanjujuć. Guardiola je u 239 ligaških utakmica pobijedio čak 187 puta, remizirao 33, a izgubio samo 19 utakmica. A za ljetni prijelazni rok City Guardioli sprema posebno iznenađenje, pišu engleski mediji. Dobit će 200 milijuna eura za transfere.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Mercedes s klasa 02.02.2016.

    Guardiola odbija City i odlazi u dinamo. Cijena? Dvadesetak kobasica i dovođenje Ademija iz Kustošije

  • ayews 02.02.2016.

    Stručnjak za domaća prvenstva!!Idi i ne okreći se sine!

  • Danijel Zvijerac 02.02.2016.

    Josep Guardiola - Jedini razlog zbog kojeg navijem da Bayern NE osvoji ligu prvaka.. Kada se covijek sjeti sezone pod Heynckenssom dodje mu da se rasplace,s obzirom na igru ove momcadi

Komentiraj...
Vidi sve komentare