To je to što me zanima!

SLUŽBENO Krovinović je novi igrač slavne lisabonske Benfice

Rio Ave na ovom je transferu inkasirao tri milijuna eura, a Krovinović će u Lisabonu godišnje zarađivati oko 600 tisuća €. Talentirani ofenzivac je tako ostvario transfer koji ga može pogurati i prema reprezentaciji...
Vidi originalni članak

Filip Krovinović novi je igrač portugalskog prvaka Benfice. Hrvatski veznjak tijekom dane je uspješno obavio liječničke preglede, pa u večernjim satima potpisao petogodišnji ugovor s prvakom Portugala. Rio Ave na ovom je transferu inkasirao tri milijuna eura, a Krovinović će u Lisabonu godišnje zarađivati oko 600 tisuća eura.

Novi član Benfice jučer je stigao u Lisabon, gdje je odmah u zračnoj luci dočekan kao velika zvijezda. Hrvatskog nogometaša stigli su pozdraviti brojni novinari, kao i navijači portugalskog velikana.

Benfica je do prošlogodišnjeg naslova prvaka stigla zahvaljujući sustavu 4-4-2 u kojem su vezne pozicije najčešće popunjavali jedan kreativac (Pizzi) i jedan klasični destruktivac (Fejsa).

Trener portugalskog velikana Rui Vitoria na svakoj poziciji želi imati tri kvalitetne opcije, pa će se Krovinović za mjesto u momčadi (među kreativcima u sredini terena) boriti s Pizzijem i Hortom.

Pizzi je prošle sezone bio najjači adut portugalskog prvaka, dok je Andre Horta dijete Benfice, te standardan reprezentativac Portugala do 21 godine.

No, sezona je dovoljno duga, sigurno je kako će sva tri igrača (Pizzi, Krovinović i Horta) dobiti dovoljno prostora za dokazivanje. Uostalom, Benfica je tijekom prošle sezone odigrala čak 54 službene utakmice (34 u prvenstvu, 8 u Ligi prvaka, 7 u Kupu, 4 u Liga kupu i 1 portugalski Superkup)...

- Presretan sam. Ponosan sam što ću braniti boje tako velikog kluba - rekao je Filip Krovinović nakon potpisa ugovora za službenu stranicu Benfice.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dzaja1986 16.06.2017.

    bravo ćof...zasluzil si

  • antemilica 15.06.2017.

    ljudi moji,neznate vi kakav potencial ima ovaj decko.gledao sam nekoliko utakmica portugalske lige i Filip me je odusevio.igrac slicnih karakteristika kao Luka,sa time sto ima puno bolji sut.ovaj decko je buducnost hrvatske repke,novi Modric

  • tomicalomica 15.06.2017.

    U Lisabonu su mi samo dobre lignje na žaru i donekle sardine , sve ostalo za zaboraviti , Portugalke šire u bokovima nego u ramenima :-(

Komentiraj...
Vidi sve komentare